Hem LIVSSTIL Japansk forskare på besök hos Veterankraft

Japansk forskare på besök hos Veterankraft

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för hur svenska företag arbetar med frågor som rör äldre i arbete växer i Europa och andra delar av världen

Japansk forskare på besök hos Veterankraft 3Veterankraft har haft besök av den japanska forskaren Tomoyo Takagi från Keiai University i Japan. På uppdrag av den japanska regeringen utreder hon sysselsättningsfrågor för äldre personer på företag och organisationer i Sverige.

– Jag tittar på olika modeller för att arbeta med frågor som rör äldre – den anglosaxiska, den europeiska och den nordiska modellen. Syftet med besöket i Sverige är att studera och dra slutsatser av den nordiska modellen och lära mig hur den fungerar i verkligen, säger Tomoyo Takagi.

Nytt för henne var att träffa verksamheter som har som affärsmodell att äldre ska kunna komma ut i arbete. Och som dessutom som Veterankraft vunnit entreprenörspriser för sitt arbete.

– Japan är ledande i världen på att ha seniorer i arbete. Vi går i pension vid 60 års ålder, men många väljer att fortsätta att arbeta. Arbetsgivarna satsar på sina anställda med utbildningar och andra incitament för att de ska känna sig betydelsefulla vilket gör att de vill ge tillbaka, säger Tomoyo Takagi.

Bild:
I mötet intervjuades Båb Bengtsson och Tuija Liiti från Veterankraft. Till väster tolken Chieko Yahagi Lundberg och till höger Tomoyo Takagi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>