Hem LIVSSTIL Kompiskort för personer med funktionsvariationer

Kompiskort för personer med funktionsvariationer

Publicerat av: Redaktionen

Alla har rätt till en meningsfull fritid, men det är inte självklart för alla att kunna delta på egen hand. Därför har vi tagit fram Kompiskortet i Eslöv.

Kompiskort för personer med funktionsvariationer 3Ett kort som ger personer med funktionsvariationer möjligheten att ta med sig exempelvis en vän eller en familjemedlem på aktiviteter, helt gratis.

Kompiskortet är ett samarbete mellan Eslövs kommun och olika föreningar eller andra aktörer inom kultur- och fritid.

Kompis, förälder eller någon annan 

De anslutna aktörerna erbjuder den som har ett Kompiskort att gratis ta med sig en person på aktiviteten. Det kan vara en kompis, förälder, personal eller någon annan.

– För en person med funktionsvariation kan det bli lättare att vara med på olika aktiviteter om man kan bjuda med en kompis eller familjemedlem gratis, menar Marcus Laurin, kultursamordnare i Eslövs kommun.

”Skönt att komma ut mer”

Ett kompiskort kan beviljas personer över 12 år som bor i Eslövs kommun och har ett beslut om stöd och service enligt LSS och SoL inom verksamhetsområde Funktionsnedsättning.

– Det är skönt om Kompiskortet gör att man kommer ut mer, säger Ronny Nordström Wickman som jobbar inom daglig verksamhet.

Ansök via e-tjänst

Det finns ingen åldersgräns för medföljande kompis. Det kan dock finnas åldersgränser hos arrangörerna.

Ansökan görs enklast via kommunens e-tjänst om Kompiskort.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>