Kronans Apotek vaccinerar invånare i Västra Götaland mot covid-19
Hem COVID-19 Kronans Apotek vaccinerar invånare i Västra Götaland mot covid-19

Kronans Apotek vaccinerar invånare i Västra Götaland mot covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Västra Götalands Regionen, VGR, har gett Kronans Apotek i uppdrag att vaccinera mot covid-19.

Kronans Apotek vaccinerar invånare i Västra Götaland mot covid-19

Preliminärt kommer ett tiotal av Kronans Apotek i Västra Götaland att erbjuba vaccin.

Därmed har Kronans Apotek tillsammans med specialistläkarbolaget MediCheck kapacitet att vaccinera 50,000 personer mot viruset i ett första skede.

VGR har tecknat ett avtal med Kronans Apotek om att bistå med vaccinering mot covid-19. I ett första skede har Kronans Apotek erbjudit sig att fördela 100,000 doser vaccin mot Covid-19, vilket räcker till cirka 50,000 personer.

– Vården är under enorm press redan och vaccineringen är ytterligare en uppgift ovanpå allt annat. Därför känns det extra viktigt att hjälpa till så att vi kommer ur den här pandemin och kan återgå till en något mer normal vardag. Det här ligger inom vårt område och vi ska göra allt vad vi kan för att bidra i vaccinationsarbetet. Om man sedan vill öka vaccinationskapaciteten ytterligare och frigöra resurser i vården hade det varit önskvärt om även farmaceuter fick ge influensavaccin, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

Exakt startdatum är inte satt ännu men preliminär start är i maj/juni.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>