Kronprinsessparet lanserar initiativet GEN-PEP för svenska barns hälsa

Tillsammans med ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer lanseras GEN-PEP.

En icke vinstdrivande organisation med visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Visby: 2016-07-04 Prins Daniel närvarar vid seminariet ”Våra barn och ungdomars fysiska ohälsa – hur enar vi Sverige?” som hölls under politikerveckan i Almedalen 2016 Foto: Henrik Montgomery / TT / Kod 10060
Prins Daniel närvarar vid seminariet ”Våra barn och ungdomars fysiska ohälsa – hur enar vi Sverige

GEN-PEP arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. 75 procent av svenska barn äter för lite grönt, frukt och bär. Det låter kanske inte så farligt, men i själva verket är detta idag en av våra största hälsofaror.

-Ambitionen med Generation PEP är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand. Vi är glada att från start ha med oss många starka partners, och vår förhoppning är att bli fler, säger Prins Daniel som tillsammans med Kronprinsessan är initiativtagare till GEN-PEP.

Målsättningen är att engagera hela samhället för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Bakom satsningen står ett antal av Sveriges ledande organisationer, stiftelser och företag som alla är fast beslutna att skapa förändring.

Post Comment