Kumla kommun satsar på digital tillgänglighet för seniorer
Hem ÄLDREOMSORG Kumla kommun satsar på digital tillgänglighet för äldre

Kumla kommun satsar på digital tillgänglighet för äldre

Publicerat av: Redaktionen

Från och med onsdag 2 mars kan du som är 80 år eller äldre låna en surfplatta på Kumla bibliotek.

Det finns totalt åtta enheter för utlåning och du lånar dem precis som du lånar böcker, med ditt bibliotekskort.

Lånetiden är en månad.

Detta är en satsning som har möjliggjorts genom medel från Region Örebro län och Samzeliusfonden. Surfplattorna kommer med en begränsad mängd surf och en steg-för-steg-manual som visar hur du gör för att använda plattan. De åtta första låntagarna erbjuds även en uppstartslektion av SeniorNet.

Kumla kommun satsar på digital tillgänglighet för seniorerDen 16 mars kl. 14.00-16.00 finns Länsstyrelsen och bank vid biblioteket och informerar om hur du kan använda surfplattan för diverse bankärenden med mera. Behövs ytterligare stöd eller digitala tips är en välkommen till bibliotekets ”Digitala första hjälpen” varje torsdag kl. 15.00-17.00. Hjälp finns även att få hos Väntjänsten som har en grupp med seniorer som handleder jämnåriga i datakunskap. Målet är att hindren ska vara få och små.

Projektet är ett samarbete mellan Väntjänsten, Kumla bibliotek och SeniorNet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>