Lagändringar i fokus på årets digitaliseringskonferens för vården
Hem NYHETERE-HÄLSA Lagändringar i fokus på årets digitaliseringskonferens för vården och hälsa

Lagändringar i fokus på årets digitaliseringskonferens för vården och hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen går framåt inom vård, omsorg och hälsa.

Utvecklingen påverkar vårdtagare och alla som arbetar i branschen.

Årets konferens om digitalisering inom vården handlade om lagändringar, samverkan, lärande, patienters upplevelser och flera andra aktuella frågor.

Temat för årets digitaliseringskonferens var tillgänglig information. Ett hundratal yrkesverksamma inom vård och omsorg, forskare och studenter deltog på Högskolan Västs campus eller online. Konferensen är ett återkommande forum för samverkan och erfarenhetsutbyte.

­- Det händer väldigt mycket inom vården kring digitalisering. Det är lagändringar, nya system och det finns en efterfrågan i verksamheterna att få ta del av kunskap och erfarenheter, säger Ann Svensson, verksamhetsledare Hälsoakademin Väst.

Under dagen presenterades ett nytt digitalt spel för användare av SIP (Samordnad individuell plan) av Jessika Ek, processledare Samordnad hälsa, vård och omsorg, vid GITS:

Lagändringar i fokus på årets digitaliseringskonferens för vården– Det nya spelet är en app som man kan använda om man vill lära sig mer om SIP, är aktuell för en SIP eller ska hålla i en SIP. Det kan också vara intressant för studenter att ta del av.

Konferensen arrangerades av Hälsoakademin Väst, GITS, Kommunakademin Väst, Högskolan Väst och Interreg-projektet VITAL.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>