Läkare Utan Gränser släpper ny podd om glädje och sorg i fält
Hem NYHETER Läkare Utan Gränser släpper ny podd om glädje och sorg i fält

Läkare Utan Gränser släpper ny podd om glädje och sorg i fält

Publicerat av: Redaktionen

Hur förhandlar man med gerillaledare? Hur hanterar man sina känslor då ett barn dör framför ens ögon? Hur känns det att arbeta i en sönderbombad stad? När vill man bara skratta?

Läkare Utan Gränser släpper ny podd om glädje och sorg i fält 1

Läkare Utan Gränsers nya poddserie ”Uppdrag: Rädda liv” går att hitta där poddar finns.

Läkare Utan Gränsers nya podd ”Uppdrag: Rädda liv” ger en unik inblick i svenska hjälparbetares vardag.

I fem poddavsnitt berättar svenska fältarbetare om sina egna erfarenheter av Läkare Utan Gränsers medicinska och humanitära insatser världen över. De delar med sig av det roliga, det tråkiga och det oväntade i personliga samtal om sina uppdrag.

– Vi vill ta med lyssnarna bakom kulisserna och ge en personlig inblick i hur det känns att åka ut som fältbetare. När vi träffar dem efter deras uppdrag får vi höra de mest otroliga berättelser som vi ville göra en podd av, säger Frida Lagerholm, kommunikationsansvarig på Läkare Utan Gränser i Sverige.

– Om man dessutom har svårt att placera till exempel Centralafrikanska republiken på kartan så kan jag garantera att poddserien väcker intresset för länder som knappt syns i nyhetsflödet, tillägger hon.

In de fem avsnitten på en halv timme medverkar:

  • Narkos- och intensivvårdsläkaren Märit Halmin som vårdat krigets offer i Syrien, Jemen och Afghanistan.
  • Sjuksköterskan Mia Hejdenberg som har varit i Centralafrikanska republiken som landansvarig.
  • ST-läkare inom infektion Ludvig Bolinder har bekämpat ett mässlingsutbrott långt ute på landsbygden i Kongo-Kinshasa och arbetat även i Etiopien.
  • Sociologen Luwam Bede som arbetat som kulturtolk ombord på Läkare Utan Gränsers räddningsfartyg på Medelhavet.
  • Sjuksköterskan Jon Gunnarsson som vårdat kroniska sjukdomarhos syriska flyktingar och utbildat hälsocoacher i Jordanien.

De som samtalar med fältarbetarna är Catinka Agneskog, Sonja Leister och Alexander Uggla som jobbar på Läkare Utan Gränsers kontor i Stockholm.

Alla fem avsnitt i poddserien släpps samtidigt och går att ladda ner där poddar finns, bland annat iTunesAcastTuneIn och Soundcloud.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>