Hem TEKNIK Läkemedelsakademin får nyckelroll i ny nordisk satsning

Läkemedelsakademin får nyckelroll i ny nordisk satsning

Publicerat av: Redaktionen

Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet Läkemedelsakademin har tillsammans med fyra partners i tre nordiska länder fått totalt 75 000 euro från Nordplus Horizontal för projektet ”Continuous learning for life science professionals”.

Läkemedelsakademin får nyckelroll i ny nordisk satsning 2

”Genom att samarbeta över de nordiska gränserna kan vi erbjuda kompetensutveckling av hög kvalitet till bredare grupper”, säger Hanna Rickberg som leder projektet Continuous learning for life science professionals. FOTO: Margareta Bloom Sandebäck

– Det känns oerhört värdefullt att på detta sätt kunna bidra till kompetensutveckling för personer som arbetar inom life science i Norden och Baltikum, säger Karin Meyer, VD Apotekarsocieteten.

Projektet är ett samarbete mellan fem organisationer i Sverige, Norge och Finland med syftet att tillgängliggöra mer kompetensutveckling inom läkemedel och medicinteknik till målgrupperna i Norden och i förlängningen också Baltikum. Partnerskapet leds av Läkemedelsakademin och övriga medverkande organisationer är Lääketietokeskus (Pharmaceutical Information Centre) i Finland, LIF – Läkemedelsindustriföreningen, och från Norge medverkar Legemiddelindustrien(Norwegian Association of Pharmaceutical Manufacturers) och Oslo Cancer Cluster Incubator.

– Var för sig är vi små länder, men genom detta samarbete kan vi tillhandahålla mer högkvalitativ kompetensutveckling inom life science för en bredare nordisk-baltisk målgrupp, i stället för att på varsitt håll återuppfinna hjulet, säger Hanna Rickberg, utbildningschef på Läkemedelsakademin. Till exempel kan vi med hjälp av livesändningar erbjuda utbildningar över landsgränserna och därmed nå fler på ett effektivare sätt.

Inom ramen för projektet, som sträcker sig över en tvåårsperiod, ligger en inventering av behov och redan existerande utbildningar i de olika länderna, men även utveckling av nya koncept. Tanken är att erbjuda utbildningar både fysiskt och via livesändning. Eventuellt kommer även e-learnings att tas fram. Målet är att kunna erbjuda bra och relevanta utbildningar för personer som är verksamma inom life science-sektorn i regionen.

– Vi börjar med dessa organisationer i Norden som vi redan har visst samarbete med, säger Hanna Rickberg. Om utvärderingen av projektet faller väl ut kan vi också komma att undersöka en fortsättning och partnerskap med fler liknande organisationer i Norden och Baltikum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>