MammaMage tar nästa stora utvecklingskliv
Hem APP MammaMage tar nu nästa stora utvecklingskliv

MammaMage tar nu nästa stora utvecklingskliv

Publicerat av: Redaktionen

Framgångssagan MammaMage, en av Sveriges genom tiderna mest använda hälsoappar för kvinnor, får nytt format och förnyad växtkraft genom ett djupt och mångårigt samarbete med Empowered Health.

Katarina Woxnerud lanserade första versionen av sin app MammaMage redan 2013 och har i tio år erbjudit kvinnor övningsprogram efter graviditet och förlossning.

MammaMage och Empowered Health ingår nu samarbete för att ge kvinnor ännu bättre egenvårdsstöd för att hitta tillbaka till en starkare bäckenbotten, core, mage, rygg och andning.

– Genom samarbetet med Empowered Health erbjuder vi specifika och beprövade träningsformer som är anpassade efter varje enskild kvinnas behov. Tillgång till digitala hjälpmedel inom vården ökar tillgängligheten för alla kvinnor i hela landet, oavsett var de bor. Det bidrar till trygghet och förbättrad hälsa får många, säger Katarina Woxnerud, leg naprapat och VD på Woxnerud som äger varumärket och appen MammaMage.

Appen levererar trygghet till den nyförlösta kvinnan, både genom tydliga träningsprogram och möjligheten att ta kontakt med sakkunniga experter. Genom den banbrytande produktutvecklingen får kvinnor konkreta övningar och tips på variation i träningen, samt hjälp med att stegvis öka belastning och utmaningen i kroppen. Appen erbjuder även möjlighet till personliga samtal och videosamtal med personlig rådgivning med sakkunniga experter inom kvinnohälsa.

MammaMage tar nästa stora utvecklingskliv

Katarina Woxnerud, grundare MammaMage Sweden AB

– Det finns många möjligheter att bygga vidare på MammaMages ambitioner att omvandla hälsodata till avancerad insikter inom kvinnohälsa, säger Theodor Jikander. Han fortsätter:

– De unika tekniska lösningarna som Empowered Health har utvecklat till MammaMage-appen har en reell möjlighet att bidra till de globala målen för hållbar utveckling och göra skillnad för kvinnor över hela världen genom lika tillgång till avancerad hälsovård och kvinnors rätt att delta i samhällsutvecklingen.

Användaren börjar med att svara på bakgrundsfrågor och blir rekommenderad egenvårdsprogram anpassade efter hennes specifika behov. Följsamhet till programmen och återkommande utvärderingsinstrument fångar upp eventuella utmaningar kvinnan möter. I MammaMage finns edukationsmoduler och videobaserat träningsstöd med talade instruktioner. Appen guidar och stöttar kvinnan framåt och visar när det är dags att gå vidare till nästa steg.

– När kvinnor kan starta tidigt med övningar på egen hand hemma och känner att de blir starkare och behärskar sin kropp, då ökar självförtroendet och då vågar de även röra sig mer i vardagen och leva ett mer aktivt och hälsosamt liv, avslutar Katarina Woxnerud.

 

Video: MammaMage övningar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>