Mobilapp för hemtjänsten kammade hem vinst i TietoHack med KTH och Stockholms stad
Hem EVENEMANG Mobilapp för hemtjänsten kammade hem vinst i TietoHack med KTH och Stockholms stad

Mobilapp för hemtjänsten kammade hem vinst i TietoHack med KTH och Stockholms stad

Publicerat av: Redaktionen

Målet med Stockholm Tietohack som arrangerades i helgen den 25-27 november var att underlätta vardagen för medborgare och personal inom skolan och vården.

Vinnare blev teamet MedCompanion som med sin mobila tjänst vill förenkla arbetet för hemtjänstpersonal och förbättra upplevelsen för brukare och anhöriga genom att automatisera och dokumentera kommunikationen mellan parterna.IT-Hälsa.se

För att främja digitalisering inom offentlig sektor arrangerade Tieto i samarbete med KTH, Stockholms stad och IBM ett hackathon där utvecklare, studerande och yrkesverksamma under 48 intensiva timmar samlades för att ta fram innovativa lösningar för bättre vård, skola och omsorg. Arrangemanget gick av stapeln på KTH:s campus vid Karolinska sjukhuset i Flemingsberg, Huddinge.

– Det var en mycket inspirerande helg med sikte på att skapa nya lösningar för framtidens skola och sjukvård. De olika teamen lyckades utmana konventionella arbetssätt och med hjälp av data skapa nya ingångar för effektiva tjänster för både personal och medborgare. Vi är väldigt nöjda med utfallet och ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen kring de lösningar som togs fram, säger Björn-Erik Erlandsson, rådgivare och tidigare vice skolchef på Skolan för teknik och hälsa, KTH.

Vinnarlösningen presenterades av team MedCompanion som bestod av KTH-studenterna Mårten Cronander, Vincent Widerberg, Nira Nirmalathas och Arif Jehda-Oh. Gruppen valde att fokusera på utmaningar inom hemtjänsten och utvecklade en mobil applikation med både text-till text- och tal-till-text-funktioner, som hjälper brukare, anhöriga och personal att kommunicera effektivare med varandra. Enkla meddelanden så som ”nu är jag på väg till dig” eller ”tvättmaskinen är på och behöver tömmas” hanteras på ett enkelt sätt, vilket hjälper till att förmedla en gemensam lägesbild och öka tryggheten för alla parter.

– Jag kände ingen här och nu har vi byggt både ett nytt team och en ny tjänst, säger Nira Nirmalathas och Vincent Widerberg fyller i:

– Det var väldigt roligt att vara med på ett hackathon och lära känna nya människor både i det egna laget och bland de andra deltagarna. Det här var en upplevelse man inte kan få vara med om på annat sätt, säger han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>