Möt julen med mindre stress och inre lugn med Yogobes Mindfulnesskalender
Hem NYHETERE-HÄLSA Möt julen med mindre stress och inre lugn med Yogobes Mindfulnesskalender

Möt julen med mindre stress och inre lugn med Yogobes Mindfulnesskalender

Publicerat av: Redaktionen

För många är tiden fram till jul en tid av stress och i år bidrar samhällsutvecklingen i Sverige och i världen med oro.

Med årets Mindfulnesskalender hoppas Yogobe kunna hjälpa med att finna inre lugn och trygghet i en tid då det är lätt att fastna i spiraler av stress och oro.

December kan vara en påfrestande månad för många då mycket skall hinnas med före julledigheten och inför ett nytt år.

Dessutom ökar förväntningarna på att delta i sociala aktiviteter, medan ofrivillig ensamhet kan vara en trigger för andra. I år bidrar inflationen till att fler lever med en pressad ekonomi och oro att inte pengar skall räcka till. Julstress påverkar dessutom kvinnor negativt i högre grad än män.

För att möta denna stress och oro anordnar Yogobe för tredje året i rad Mindfulnesskalendern – en julkalender som är skapad för att inspirera, motivera och ge stöd på vägen mot en mer rofylld jul. Under varje lucka finns en kort video- eller audiosession som kan bidra till att motverka julstressen. Årets värd för Mindfulnesskalendern är yogaläraren och mindfulnessinstruktören Sandra Adrian, som varje fredagmorgon under kalenderns gång kommer att hålla en gratis mindfulnessmeditation via Yogobe LIVE.

För att på bred front göra skillnad i många människors vardag erbjuder Yogobe Mindfulnesskalendern både till privatpersoner och till företag.

– Vi tycker att Mindfulnesskalendern är årets julklapp! Att som företagare kunna ge en julgåva som ger redskap mot, och förebygger stress, kommer med säkerhet att uppskattas av de anställda, säger Camilla Dahlqvist, COO och manager Yogobe Health & Care.

Mindfulnesskalendern är en digital julkalender för inre lugn

Mindfulnesskalendern har som syfte att bjuda in inre lugn och trygghet för att möta den stress som tiden fram jul ofta innebär, och de oroligheter som det osäkra världsläget just nu medför. Mellan 1 och 24 december får deltagarna tillgång till en video eller audiosession inom bland annat mindfulness, restorative och lugn yoga, andningsövningar, yoga nidra, qi gong och enkla meditationsformer. Varje lucka ger möjlighet att stilla tankarna och landa i närvaro varje dag. Alla kan vara med, oavsett tidigare förkunskaper inom mindfulness och yoga.

Mindfulness tränar förmågan att vara närvarande i nuet

Mindfulness, eller medveten närvaro, är en metod och förmåga som går att öva upp och som går ut på att behålla sitt fokus i nuet. Tekniken används som stöd för att hantera bland annat stress, oro och smärta. Mindfulness praktiseras genom olika typer av övningar där man fokuserar på exempelvis ett objekt, en känsla, andningen, en del av kroppen, en rörelse, med hjälp av alla fem sinnen – hörseln, känseln, smaken, lukten och synen.

Målet är att lära sig släppa taget om tankar om framtid och dåtid, för att istället vara mer närvarande i nuet, vilket kan bidra till ett ökat lugn i såväl kropp som sinne.

Forskning har visat att mindfulnessträning kan ge positiva fysiska, psykiska och sociala effekter och bara ett par veckors utövande ger effekt.

Fördelar med att träna mindfulness
  • Kan bidra till minskad stress, oro och nedstämdhet
  • Kan stärka kroppen och immunförsvaret
  • Kan hjälpa att hantera smärta
  • Kan hjälpa oss till ökat fokus
  • Kan stärka minne, inlärning och känsloreglering
  • Främjar medkänsla och altruism
Möt julen med mindre stress och inre lugn med Yogobes Mindfulnesskalender
Vill du som företag veta mer om hur du kan förebygga och motverka stress, eller är intresserad av att ge Mindfulnesskalendern till dina anställda, kontakta:

Camilla Dahlqvist, COO och manager Yogobe Health & Care – camilla@yogobe.com

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>