Neogap vinnare av Business Swedens Catalyst Program
Hem MEDICINTEKNIK Neogap Therapeutics är vinnare av Business Swedens Catalyst Program 2023

Neogap Therapeutics är vinnare av Business Swedens Catalyst Program 2023

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska bioteknikbolaget Neogap Therapeutics har utsetts till vinnare av Business Swedens Catalyst Program 2023.

Det innebär en kraftfull språngbräda mot internationell utveckling av bolaget, bland annat ingår en skräddarsydd projektplan för att stödja och accelerera bolagets internationella tillväxtresa, värd 250 000 SEK.

Neogap vinnare av Business Swedens Catalyst Program

Neogap Therapeutics har utsetts till en av tre vinnare av Business Swedens Catalyst Program 2023 i kategorin Deep Tech. Business Swedens Catalyst Program är ett scale up-program för Sveriges mest innovativa och lovande företag. De bolag som klarar sig igenom urvalsprocessen får ta del av ett gediget stödprogram för att främja internationell tillväxt – där ingår bland annat skräddarsytt kommersialiseringsstöd, rådgivning och coachning mot en utvald marknad.

”Vi är mycket glada och stolta över att Neogap har valts ut som ett av de mest lovande svenska företagen av Catalyst-kommittén. Vi ser fram emot att samarbeta med Business Sweden för att utforska strategiska internationella partnerskap samt att bredda vårt nätverk av potentiella investerare för att utveckla vår innovativa cellterapi pTTL”, säger Samuel Svensson, VD för Neogap.

Programmet identifierar svenska företag som har de starkaste förutsättningarna att skala upp globalt. Som vinnare av Catalyst-programmet kommer Neogap att få ett skräddarsytt marknadsinträdesprojekt värt 250 000 SEK för att stödja och påskynda sin internationella tillväxtresa.

“Business Sweden vill gratulera Neogap till att ha blivit utvalda som ett av Sveriges mest innovativa företag inom bioteknik och deep tech. Vi på Business Sweden är glada över att kunna ge långsiktigt stöd till Neogap under deras internationaliseringsresa. Det här är ett exempel på hur Business Sweden kan tillföra värde till Sveriges mest innovativa bioteknikbolag”, säger Jonas Thulin, Program Manager vid Business Sweden.

Business Sweden har i uppdrag av regeringen och svensk industri att hjälpa svenska företag att växa globalt samt att stötta internationella företag att investera och expandera i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>