Neogap beviljas EU-patent för innovativ teknik inom individanpassad immunterapi
Hem MEDICINTEKNIK Neogap Therapeutics beviljas EU-patent för innovativ teknik inom individanpassad immunterapi

Neogap Therapeutics beviljas EU-patent för innovativ teknik inom individanpassad immunterapi

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska bioteknikbolaget Neogap Therapeutics har beviljats patent i EU för sin unika teknologi för behandling av cancer.

Patentet avser bolagets teknologi för att föröka T-celler, EpiTCer, som används inom individanpassad immunterapi.

I december förra året meddelade Neogap att bolagets patentansökan för den europeiska marknaden var klar för godkännande genom en “Notice of Allowance”.

Nu har bolaget fått det slutliga godkännandet från europeiska patentverket för sin innovativa metod att föröka T-celler utanför kroppen, en metod som bygger på bolagets egenutvecklade EpiTCer-teknologi och produktionen av tumörspecifika T-celler. Patentet gäller fram till 2038 och godkännandet i EU innebär att bolagets EpiTCer-teknik nu skyddas av flertalet patent på olika marknader.

Neogap beviljas EU-patent för innovativ teknik inom individanpassad immunterapi

“Vi är glada att Neogap har fått patentet godkänt i Europa. Genom vår kontinuerliga utvärdering av immateriella rättigheter säkerställer vi skyddet för våra unika cancerterapier. Vårt fokus är att utveckla våra behandlingar för individanpassad immunterapi, för att öka överlevnaden och förbättra livskvaliteten för cancerpatienter”, säger Samuel Svensson, vd för Neogap.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>