Cuviva växlar upp genom förvärv av ScientificMed
Hem NYHETERE-HÄLSA Cuviva växlar upp genom förvärv av ScientificMed

Cuviva växlar upp genom förvärv av ScientificMed

Publicerat av: Redaktionen

Cuviva skapar ledande aktör inom distansmonitorering av kroniskt sjuka och digitala behandlingar.

Cuviva tar genom förvärvet av ScientificMed en aktiv och ledande roll i utvecklandet av ett heltäckande värdeerbjudande som omfattar både breda lösningar för distansmonitorering och uppföljning av kroniskt sjuka och specialiserade digitala terapier inom onkologi idag, och därefter fler specifika diagnosområden.

Cuvivas mjukvaruplattform gör det möjligt att förflytta mycket av vården hem till patienten. Den grundläggande vårdkontakten kan ske via realtidskommunikation och med sensorbaserad, högkvalitativ data som överförs mellan patienten och vårdpersonalen. Resultatet blir ökad tillgänglighet, bättre medicinsk kvalitet och förbättrad kontinuitet för individen samt bättre arbetsmiljö för vårdpersonalen.

Cuviva växlar upp genom förvärv av ScientificMed

Henrik Cederqvist, medgrundare och vd på Cuviva

Cuviva är den ledande aktören i Sverige inom distanskommunikation och distansmonitorering av sköra och multisjuka äldre, och har också idag den bredaste plattformen för vård och omsorg i hemmet.

ScientificMed har sedan 2012 tillsammans med vårdgivare, patienter, läkemedelsbolag och Karolinska Institutet utvecklat en plattform för digitala terapier för specifika läkemedelsbehandlingar och hälsointerventioner. Plattformen används av sjukvårdspersonal och patienter för att förbättra behandlingsresultatet inom cancervården och andra diagnosområden.

– Vården står inför ett antal paradigmskiften: Patienterna kommer oftare att vårdas hemma istället för på sjukhus. Vården kommer att gå från reaktivitet till proaktivitet – där man genom distansmonitorering tidigare kommer upptäcka en försämring av patientens hälsa och därmed också tidigare kunna sätta in åtgärder, för att undvika exempelvis onödiga akuta sjukhusbesök. Behandlingen kommer i ökande grad också att vara digital – med såväl digitala terapier som digitala stöd för behandlingen. Cuvivas vision sedan starten 2016 har hela tiden varit att vara drivande i dessa paradigmskiften – att skapa en bättre hälsa hos de patienter med störst behov, samt starkt bidra till ökad kvalitet och effektivitet inom sjukvården. Genom förvärvet av ScientificMed så breddar Cuviva sitt erbjudande mot nya kundgrupper och samarbetspartners, så att vi på ett ännu bättre sätt kan driva den här förändringen i marknaden. ScientificMed har ett extremt vasst team, med unik kompetens och lång erfarenhet av att utveckla digitala terapier och hälsointerventioner. Vi ser att det här förvärvet skapar stort värde för samtliga våra kunder och även stora synergier inom produktutvecklingen. ScientificMed har även en mycket stark kundportfölj med stort strategiskt värde för oss. Vi tror att marknaden kommer stå under stor förändring de kommande åren, och vi avser att vara aktiva i kommande konsolidering, säger Henrik Cederqvist, medgrundare och vd på Cuviva.

Cuviva växlar upp genom förvärv av ScientificMed

Jan Fjellström, VD och medgrundare av ScientificMed

– Det är mycket glädjande att vi nu går samman med Cuviva. Med Cuvivas breda och välutvecklade plattform kan vi nu möta marknadens behov på ett ännu bättre sätt. Vi kan göra en snabbare satsning framåt både i Norden och bredare internationellt, säger Jan Fjellström, VD och medgrundare av ScientificMed.

I samband med förvärvet väljer flera av ScientificMeds ägare att bli delägare i Cuviva, bl.a. Leksell-familjens investeringsbolag Bonit Capital samt Fabian Fischer – medgrundare till Adlibris och Apotea.

– Vi har länge följt Cuviva och är imponerade av det team och den skalbara plattform de har byggt. De har en tillväxtplan som tilltalar oss och vi är övertygade om att ScientificMeds värdeerbjudande kan utvecklas och skalas upp snabbare ihop med Cuviva. Bonit har investerat under en lång tid inom healthcare och vi ser att e-hälsa generellt, och digitala stöd för vård i hemmet specifikt, är ett mycket intressant område. Vi ser fram emot att stödja Cuviva att bli en ledande aktör inom distansmonitorering i Sverige och internationellt, säger Richard Leksell, Partner på Bonit Capital.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>