Ny 3D-teknik gör det möjligt att förändra sjukvården anser 7 av 10 chefer
Hem TEKNIK Ny 3D-teknik gör det möjligt att förändra sjukvården anser 7 av 10 chefer

Ny 3D-teknik gör det möjligt att förändra sjukvården anser 7 av 10 chefer

Publicerat av: Redaktionen

 En ny studie på uppdrag av Ricoh Europe visar vilken stor påverkan nya tryckteknologier har på Europeiska hälso- och sjukvårdssystem, allt från minskade kostnader till individanpassad vård för kroniskt sjuka patienter.

Ny 3D-teknik gör det möjligt att förändra sjukvården anser 7 av 10 chefer 2Enligt forskningen anser 68 procent av chefer inom sjukvården att ny tryckteknologi har potentialen att förändra den från grunden.

74% av vårdexperterna använder redan idag ny tryckteknik för att förbättra diagnoser och minska dödligheten, inkluderat de framsteg som gjorts inom områden som tillverkning av individanpassade proteser och läkemedel.

Dessutom säger 51% att man använder ny tryckteknik för att snabbt kunna producera t.ex. anpassade bentransplantantat och tandimplatat. Detta minskar avsevärt den tid patienterna behöver spendera på sjukhus och är avgörande för att minska återhämtningstiden.

David Mills, CEO, Ricoh Europe säger: ”Genom att nyttja innovativ tryckteknik kan man klara av uppgiften att göra mer med mindre och göra det möjligt för Europas vårdleverantörer att fortsätta bedriva en högkvalitativ vård. Nya teknologier som utskrift av aquagelorgan innebär att kirurger nu kan öva på att suturera och avlägsna tumörer innan den verkliga operationen ska genomföras. Att skriva ut läkemedel lager för lager för att kunna rikta in sig mot specifika sjukdomar kan snart vara vardag.

Allt eftersom människans livslängd och förekomsten av kroniska sjukdomar ökar över hela Europa blir behandlingarna än mer komplexa, då dessa drabbar patienterna senare i livet. Som svar använder 65% av vårdgivarna nya trycktekniker för att skräddarsy tryckta material för de varierande behov som finnns hos bl.a. äldre och patienter på annan plats.

46 % av cheferna går så långt som att säga att de kommer få svårt att möta patienternas behov inom den närmaste femårsperioden om de inte investerar i 3D-teknik.

Mills tillägger: ”Det är inte endast på grund av den senaste utvecklingen som sjukvårdssanläggningar kan dra nytta av framstegen inom ny tryckteknologi. Sjukvård är en administrationskrävande sektor. Genom att digitalisera sina system kan man minska pappersarbetet för att spara tid, minska kostnader och förbättra säkerheten. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>