Ny tjänst möjliggör digital nykterhetskontroll för arbetsgivare
Hem NYHETERE-HÄLSA Ny tjänst möjliggör en digital nykterhetskontroll för arbetsgivare

Ny tjänst möjliggör en digital nykterhetskontroll för arbetsgivare

Publicerat av: Redaktionen

Den senaste tidens återgång till arbetsplatser har synliggjort missbruksproblematik som under pandemin varit svårare att identifiera.

Digitala vårdgivaren Access duo erbjuder i ett nytt samarbete nykterhetskontroller som en del av sitt beprövade behandlingsprogram.

Sedan restriktionerna lättades och allt fler återgått från distansarbete har chefer och HR-avdelningar bevittnat en ökning i missbruksproblematik bland medarbetare – något som bland annat organisationen Företagarna vittnar om.

Beroende är klassat som en sjukdom och arbetsgivare har ett ansvar att erbjuda en drabbad anställd hjälp.

Access duo är en digital plattform för beprövade behandlingsprogram på vägen ur missbruk. Nu inleder vårdgivaren ett unikt samarbete med HealthTech-bolaget Albus Care som erbjuder digitala nykterhetskontroller. Samarbetet möjliggör en heltäckande behandling som bidrar till ökad trygghet på arbetsplatser för både chefer och medarbetare. Nykterhetskontrollen är en modul som på ett smart sätt upptäcker påverkansgrad – var man än befinner sig. Medföljande applikation skickar ut notiser och påminnelser för kontinuerlig uppföljning.

  • Alkohol är fortfarande den vanligaste missbruksformen. Genom att addera nykterhetskontroller till vårt erbjudande, ger vi arbetsgivare rätt verktyg att skapa en välmående arbetsmiljö där alla kan känna sig trygga. Steget till behandling behöver vara kortare utan att tumma på behandlingsprocessens kvalitet – med det här samarbetet möjliggör vi det, säger Erik Andrén, vd på Access duo.

Genom teknologin från Albus Care kan framsteg och resultat, med patientens godkännande, delas i realtid med såväl arbetsgivare som anhöriga. I en svår och utsatt situation som chefer måste bemöta är en mer tillgänglig missbruksvård avgörande.

  • Ny tjänst möjliggör digital nykterhetskontroll för arbetsgivareVi är glada över samarbetet med en aktör som Access duo. Våra nykterhetskontroller bidrar till ytterligare funktionalitet och värde till en redan beprövad missbruksvård. Tillsammans ger vi både patienten och anhöriga ett effektivt och kontinuerligt stöd hela vägen, säger Agneta Cabreus, vd på Albus Care.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>