Ny VD för Roche i Sverige kommer att fokusera på precisionsmedicin
Hem NYHETER Ny VD för Roche AB i Sverige kommer att fokusera på precisionsmedicin

Ny VD för Roche AB i Sverige kommer att fokusera på precisionsmedicin

Publicerat av: Redaktionen

Kara Brotemarkle har utsetts till ny VD för Roche AB i Sverige och tillträder i oktober 2021.

Hon efterträder Amy van Buskirk, som går vidare till en global tjänst inom Roche.

Ny VD för Roche i Sverige kommer att fokusera på precisionsmedicin

Kara Brotemarkle, ny VD för Roche AB i Sverige

– Sverige har en uttalad ambition att bli en ledande life science-nation. För att förverkliga detta krävs satsningar på att implementera precisionsmedicin – rätt behandling i rätt tid till rätt patient. Svenska patienter behöver också få tillgång till fler innovationer snabbare för att vi ska kunna uppnå en mer jämlik vård och bästa möjliga behandlingsresultat. Tillsammans med myndigheter, akademi, patientföreningar samt hälso- och sjukvården vill vi på Roche arbeta för att uppnå detta, säger Kara Brotemarkle.

Kara Brotemarkle kommer att leda verksamheten från kontoret i Solna som har ett 80-tal anställda. Hon kommer närmast från en tjänst som VD för Roche i Filippinerna och har bland annat en MBA-examen från Wharton i Pennsylvania och en kandidatexamen i ekonomi från Harvard.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>