Ny version av 1177.se gör det lättare att hitta information
Hem Nyheter Ny version av 1177.se gör det lättare att hitta information

Ny version av 1177.se gör det lättare att hitta information

Publicerat av: Redaktionen

Att ta del av kvalitetssäkrade råd och fakta om hälsa och vård på 1177.se är nu ännu enklare.

Ny version av 1177.se gör det lättare att hitta information 2En ny förbättrad webbplats har lanserats med ett nytt utseende och en uppbyggnad som gör det lättare att hitta information.

Nya 1177.se erbjuder en rad förbättringar för sina besökare. Den största förändringen är att webbplatsen får en ny uppbyggnad som gör det lättare att hitta rätt i det omfattande innehållet.

Texterna går att nå antingen genom den förbättrade sökfunktionen eller genom sex olika ingångar: Liv och hälsa, Barn och gravid, Olyckor och skador, Sjukdomar och besvär, Behandling och hjälpmedel och Så fungerar vården.

– Den nya plattformen är ett steg på vägen i ett större arbete med att utveckla och förbättra konceptet 1177 Vårdguiden. Syftet är att öka tillgängligheten till rätt information och rätt vård, erbjuda flera kanaler och ge invånare ökad tillgång till information om förebyggande hälsa och råd om vad man själv kan göra när man är sjuk, säger Eva Overmeer, huvudredaktör för 1177.se i Region Örebro län.

Förbättring för mobilanvändare

Idag sker cirka 80 procent av alla besök på 1177.se via mobila enheter. Därför är webbplatsen byggd för att besökarna snabbt och enkelt ska kunna hitta och navigera med sin mobiltelefon. Den är också anpassad för att uppfylla nya lagstadgade krav på tillgänglighet för olika funktionsnedsättningar. Nyligen lanserades också en app för 1177 Vårdguiden som gör det ännu enklare att kontakta vården via e-tjänsterna och ger smarta genvägar till innehåll på 1177.se

En fortsatt trygg plats för råd

Förra året belönades webbplatsen för sitt begripliga språk av Språkrådet och utsågs även till bästa webbplats i hälsokategorin av tidningen IDG. Informationen på 1177.se används av både allmänheten och vårdpersonal.

E-tjänster fungerar som tidigare

Webbplatsens besökare kan fortfarande till exempel boka tid, förnya recept eller läsa sin journal genom att logga in i E-tjänsterna. Via Hitta vård nås precis som idag kontaktuppgifter till vårdcentraler, tandvårdskliniker och mottagningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>