Ny utbildning i palliativ vård ska öka förståelsen och bidra till mer kunskap
Hem ÄLDREOMSORG Ny webbutbildning i palliativ vård ska öka förståelsen och bidra till mer kunskap

Ny webbutbildning i palliativ vård ska öka förståelsen och bidra till mer kunskap

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Betaniastiftelsen Lindring bortom boten – grundutbildning, en ny avgiftsfri webbutbildning i allmän palliativ vård.

Utbildningen baseras på nationella riktlinjer, Socialstyrelsens kunskapsstöd, det nya vårdprogrammet i palliativ vård samt vårdförloppet för palliativ vård.

Utbildningen ersätter Palliation ABC.

– Flera utredningar, bland annat Coronakommissionen, pekar på att ökad kunskap inom det palliativa förhållningssättet och betydelsen av god palliativ vård behövs för alla yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården. Ökad kunskap är viktigt även för personer som arbetar i människovårdande samhällsfunktioner som skola, trossamfund, räddningstjänst och omsorg. Utbildningen är också intressant för närstående, studerande och andra som vill lära sig mer om vad palliativ vård är och betydelsen av att se patienten utifrån ett helhetsperspektiv, säger Petra Tegman, programchef palliativ vård på Betaniastiftelsen.

Genom tre moduler får användaren lära sig mer om palliativ vård och det palliativa förhållningssättet med särskilt fokus på symtomlindring. Utbildningen som har ett lättöverskådligt och pedagogiskt upplägg, varvas med kunskapsfrågor och användaren får ett diplom efter godkänd utbildning.

Ny utbildning i palliativ vård ska öka förståelsen och bidra till mer kunskap– Det känns både betydelsefullt och roligt att erbjuda en avgiftsfri grundutbildning till alla som arbetar inom hälsa- och sjukvården. Ju mer kunskap vi har, desto tryggare och bättre vård kan vi ge till patienten och de närstående, säger Kerstin Enlund, direktor på Betaniastiftelsen.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>