Nytt e-hälsocenter i Kalix för vård via Hjärtupplysningen
Hem NYHETERIT-LÖSNING Nytt e-hälsocenter i Kalix för vård via Hjärtupplysningen

Nytt e-hälsocenter i Kalix för vård via Hjärtupplysningen

Publicerat av: Redaktionen

Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i världen. I Sverige dör fyra av tio i en hjärtsjukdom. Många hjärtsjukdomar kan upptäckas och begränsas genom preventiv screening och diagnostik, bland annat genom att lyssna på hjärtat och med EKG.

Med modern teknik realiseras nu nya möjligheter för bättre bedömning med hjälp av videostöd och sensordata från patienter. Från MedHelps nystartade e-hälsocenter i Kalix vårdas kroniskt sjuka och hjärtpatienter på distans.kalix

Inledningsvis ansluts Hjärtupplysningen som är en del av Coala Premium abonnemang.

– För MedHelp är det inget nytt med vård på distans. Det som är nytt är den moderna tekniken som realiserar nya möjligheter till ännu bättre bedömning med hjälp av videostöd och sensordata från patienterna, säger Andreas Winqvist, VD på MedHelp.

MedHelps sjuksköterskor kan snabbt hjälpa patienten när ett förändrat mönster upptäcks eller om förutbestämda gränsvärden överskrids. Hjälpen kan vara avgörande för patientens välmående och i många fall kan man undvika lidande, onödiga vårdbesök och akut vårdsökande.

I dagsläget arbetar ett tiotal erfarna och legitimerade sjuksköterskor som utbildats och certifierats för vård på distans med inriktning mot hjärta. De första hjärtpatienterna ansluts under november 2016. Under nästa år bedöms hundratals patienter vårdas genom e-hälsocentret. Fler legitimerade sjuksköterskor vidareutbildas efter hand och fler av MedHelps befintliga kompetenscenter kommer att ansluta som e-hälsocenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>