Paessler presenterar heltäckande nätverksövervakningslösningen för sjukvårdsmiljöer
Hem NyheterIT-lösning Paessler presenterar heltäckande nätverksövervakningslösningen för sjukvårdsmiljöer

Paessler presenterar heltäckande nätverksövervakningslösningen för sjukvårdsmiljöer

Publicerat av: Redaktionen

För första gången kan IT och medicinska system övervakas samtidigt med en lösning, på en och samma instrumentpanel, i realtid.
Paessler presenterar nu en enkel och kraftfull nätverksövervakningstjänst som övervakar sjukhusets medicinska system tillsammans med den traditionella IT-infrastrukturen i ett och samma system, på en och samma instrumentpanel, i realtid.

Paessler presenterar heltäckande nätverksövervakningslösningen för sjukvårdsmiljöer 2Med PRTG Network Monitor kan du som är nätverksansvarig kontinuerligt övervaka hur hela din organisations infrastruktur mår och presterar – inklusive nätverk, system, hårdvara, applikationer och enheter. Via instrumentpanelen får du exakt den överblick som du behöver – från information om prestanda och hälsa för nätverket som helhet till detaljer som temperaturer och kapacitetsnivåer på enskilda servrar.

När något går fel, som fel på en fläkt i en server eller när någon på förhand angiven prestandatröskel är nådd, varnar PRTG dig på det sätt som du själv väljer.

– Med PRTG kan sjukvårdspersonalen nu få en helhetsbild av allt som händer i hela det sammanhängande IT-ekosystemet, från det traditionella it-systemet, till medicinska, administrativa och finansiella system, och vara först med att få veta om ett problem uppstår, säger Johannes Liegert, seniorutvecklare på Paessler.

PRTG Network Monitor är först med att ha med sensorer för DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) och HL7-standarder som används överallt inom sjukvården.  DICOM och HL7-sensorerna tillåter vårdpersonal och administratörer att övervaka olika kritiska system och funktioner:

Sjukhusinformationssystem: PRTG gör det möjligt att se vad som händer över hela det integrerade sjukvårdsinformationssystemet, inte bara när det gäller utbyte av data utan också beräkningsresurserna och enheterna som berörs. PRTG har inbyggda sensorer för många av de mest använda IT-lösningarna i branschen, inklusive de från Amazon Web Services, Cisco, Fujitsu, Microsoft, NetApp, VMware.

Informationssystem för laboratorier (LIMS): PRTG gör det också enkelt att övervaka alla system och enheter integrerade med laboratorieprocesser, liksom data som transporteras mellan dem, inklusive information om provhantering, testning, analys, hantering och compliance. Systemet säkerställer också att läkare och kliniska grupper har snabb tillgång till de resultat de behöver.

Radiologiska informationssystem (RIS): Alla system, hårdvara och programvara inom radiologiska avdelningar kan övervakas genom PRTG:s intuitiva instrumentpanel, som gör att man enkelt kan identifiera orsaken till eventuella förseningar vid leverans av bilder mellan enheter, avdelningar eller läkare.

Bildarkiverings- och kommunikationssystem (PACS): PRTG övervakar även hela PACS, vilket gör att alla system som krävs för säker rörelse, lagring och arkivering av bilder fungerar som de ska.

– I dagens allt mer komplicerade IT-system för sjukvård kan en enda glitch i en programvara eller ett enkelt mänskligt misstag få stora konsekvenser och därför är övervakning avgörande, säger Liegert.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>