Patientplattor ska underlätta vårdtiden på Akademiska
Hem NYHETERIT-LÖSNING Patientplattor ska underlätta vårdtiden på Akademiska

Patientplattor ska underlätta vårdtiden på Akademiska

Publicerat av: Redaktionen

Sjukhuset inte bara registrera sin ankomst själva i terminaler. I mitten av januari påbörjas ett innovationsprojekt med patientplattor på två vårdavdelningar.

Förutom underhållning ska inneliggande patienter bland annat kunna få hjälp Patientplattor ska underlätta vårdtiden på Akademiska 2med översättning samt information om sjukhuset, avdelningens rutiner samt sin diagnos och behandling.

– Detta är ett projekt under tre månader där vi vill se hur en patientplatta kan underlätta både för patient och personal. Vi ser det som en win-win-lösning där patienten får tillgång till tjänster och information som gör sjukhusvistelsen mer trivsam, samtidigt som kommunikationen mellan patient och vårdpersonal kan underlättas via hjälp med översättning där behov finns, säger projektledare Susanne Ek Rundblom.

Utvecklingen av digitala tjänster är ett fokusområde inom Framtidens Akademiska sjukhus, den största och mest genomgripande ny- och ombyggnationen någonsin. Förutom modernisering av vårdavdelningar till enpatientrum som underlättar nya arbetssätt och ger en ökad integritet för patienten, byggs en helt ny vård- och behandlingsbyggnad intill barnsjukhuset.

Inom ramen för innovationsprojektet testas inom kort patientplattor på två vårdavdelningar, en barnonkologisk och en rehabiliteringsmedicinsk avdelning.

– Surfplattor ger stora möjligheter till utveckling av tjänster som underlättar för både patient och personal. Till exempel ser vi behov som förenklad matbeställning, möjlighet till information om diagnos/behandling/rehabilitering samt att patienten även kan få tillgång till sin journal på nätet, förklarar Susanne Ek Rundblom. De tjänster som testas i detta projekt är framtagna utifrån personalens behov och önskemål, det är det deras och patienternas behov som styr vad som ska utvecklas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>