Hem NYHETERE-HÄLSA Polska Holo4Med, har tagit fram en lösning som underlättar vården och hanteringen av patienter som drabbats av COVID-19

Polska Holo4Med, har tagit fram en lösning som underlättar vården och hanteringen av patienter som drabbats av COVID-19

Publicerat av: Redaktionen

Lösningen är utformad för att avlasta sjukvårdssystemet under pandemin.

Polska Holo4Med, har tagit fram en lösning som underlättar vården och hanteringen av patienter som drabbats av COVID-19 4Tanken är att förhindra överbelastning på sjukhus och att spara tid av medicinsk personal. Patienter som inte behöver sjukhusvistelse kan fortfarande övervakas av sjukvårdspersonal medan de är isolerade hemma och endast läggs in på sjukhus när det är absolut nödvändigt.

En kombination av mobil applikation och en pulsoximeter som används av patienten hemma och hjälper medicinsk personal att ge nödvändig vård på distans och samtidigt spara sjukhussängar till dem som verkligen behöver dem.

Det polska projektet baseras på systemet Holo4Med’s Telemedicine Platform, som skapades och utvecklades av den polska Holo4Med. Plattformen stöder säkra diagnoser under Covid-19, via webb- och mobilapplikationer kopplade till Microsoft HoloLens och Mixed Reality. När sjukhusen är överbelagda, mixade reality-glasögon som drivs av Holo4Med-programvara, genom banbrytande användning av hologram, möjliggör förbättringar av hastighet, kvalitet och säkerhet.

Baserat på Holo4Med-plattformen implementerades i Polen en lösning som heter PulsoCare . Det gör det möjligt att övervaka tillståndet hos COVID-19-patienter som inte behöver sjukhusvistelse. Genom att använda pulsoximetrar möjliggör systemet analys av biomedicinska data: puls, syremättnad i blodet och patientens kroppstemperatur. Efter varje pulsoximetermätning anger patienter vilka symtom på sjukdomen de identifierar: huvudvärk, hosta, rinnande näsa, dyspné, ingen lukt och smak och ångest.

Om symtomen är oroande meddelar systemet automatiskt ett fjärrläkare. Vid ett livshotande tillstånd kontaktar det patienten eller ringer till berörda räddningstjänster.

Lösningen kan enkelt skalas upp tack vare dess tillgänglighet från datorer och mobila applikationer som är tillgängliga för Android- och iOS-system. Polen – ett land i hjärtat av Europa med en befolkning på 40 miljoner – är för närvarande mitt i den andra vågen av COVID-19-infektioner. Den implementerade lösningen är en del av strategin för att avlasta sjukvården och möjliggöra säker övervakning av patienter utan behov av sjukhusvistelse.

Polska Holo4Med, har tagit fram en lösning som underlättar vården och hanteringen av patienter som drabbats av COVID-19 5– Vi har arbetat med lösningar för att bekämpa COVID-19-pandemin sedan början av februari 2020. Först skapade vi systemet, som är avsett för snabb kvalificering av patienter på avdelningar som är dedikerade till att bekämpa COVID-19. Därefter kom tiden att stödja patienter med telemedicinlösningar.

Det polska hälsovårdsministeriet gav oss uppdraget att ta fram en lösning – och så tog vi fram PulsoCare – säger Robert Strzelecki, VD för TenderHut Group, där idén om Holo4Med föddes.

Systemet använder Microsoft Azure – en pålitlig molnplattform som möjliggör implementering av storskaliga projekt med högsta nivå av datasäkerhet. Holo4Med Telemedicine Platform använder också innovativa rapporteringsverktyg för Power BI som stöds av AI och maskininlärning.

Det polska Holo4Med är en del av TenderHut Capital Group, ett av de mest framstående företagen i det polska IT-ekosystemet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>