Precise Biometrics ingår licensavtal med Cypress
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Precise Biometrics ingår licensavtal med Cypress

Precise Biometrics ingår licensavtal med Cypress

Publicerat av: Redaktionen

Precise Biometrics har ingått ett avtal med Cypress Semiconductor Corp. (NASDAQ: CY) för licensiering av Precise Biometrics produkter för fingeravtrycksverifiering, Precise BioMatch™ Mobile och Precise BioMatch™ Embedded.

imagesLicensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på Cypress försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Mobile eller Precise BioMatch Embedded. Royaltyn är volymbaserad och kan inte prognosticeras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att använda Precise Biometrics mjukvara samt support och underhåll, vilket ger intäkter med start under tredje kvartalet 2015.

”Avtalet med Cypress stärker vår position som den ledande leverantören av mjukvara för fingeravtrycksverifiering i mobila enheter och inbyggda system. Cypress är en ledande leverantör av lösningar för avancerade användargränssnitt och vi är nöjda över att bli en del av deras imponerande produktportfölj”, säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

”Fingeravtrycksbiometri för autentisering av användare blir allt viktigare i takt med att mängden personlig och finansiell information på smartphones ökar. Den överlägsna bildkvalitén i vår TrueTouch® fingeravtrycksläsare i kombination med Precise Biometrics tillförlitliga mjukvara för fingeravtrycksigenkänning möjliggör branschledande prestanda för autentisering på smartphones”, säger Hassane El-­Khoury, Executive Vice President för Programmable Solutions Division på Cypress.

Precise BioMatchTM Mobile gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycks-teknologi i smartphones och surfplattor. En unik patentskyddad hybridalgoritm optimerar lösningen för små touchsensorer i mobila miljöer. Mjukvaran ger snabb, noggrann och säker kontroll av användarens identitet vilket gör det bekvämt för konsumenterna att låsa upp sina mobila enheter eller untitledidentifiera sig för tjänster.

Precise Biometrics ebjuder även fingeravtrycksteknik till inbyggda system. Precise BioMatchTM Embedded gör det möjligt att på ett enkelt sätt integrera fingeravtrycksteknik i ett stort antal miljöer och applikationer.

Cypress TrueTouch® fingeravtrycksläsare är utvecklad för pålitlig och användarvänlig autentisering av användare på smartphones, tablets, wearables och andra mobila enheter. Lösningen har en unik design av touchsensorn och använder proprietär teknik för att erbjuda bästa möjliga kvalitet på fingeravtryck och matchningsprecision av mönster, vilket förbättrar säkerhet och ger en överlägsen användarupplevelse. Den flexibla lösningen gör det möjligt för designers att skapa anpassade hemknappar i olika storlekar och former eller att integrera sensorn i en mobil enhet oavsett design eller hemknapp.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>