Premiär för Lofsdalens app.
Hem NYHETERE-HÄLSA Premiär för Lofsdalens app.

Premiär för Lofsdalens app.

Publicerat av: Redaktionen

Längdspårsystemet i Lofsdalen bjuder på totalt 122 kilometer motionsspår för både skate och klassisk längdskidåkning.

Premiär för Lofsdalens app. 1

Kartan över längdspåren i 2D Foto: Simon Stamming

I tillägg till längdspåren finns också rösade leder för turskidåkning. I appen finns information om när spåren senast spårades samt svårighetsgrad och spårsträckning. För skoteråkare finns 150 kilometer snösäker och pistad led att köra på, även för dessa finns information om senaste spårdag samt svårighetsgrad och spårsträckning. Appen visar även information över Lofsdalens alpina anläggning där användaren kan få information om och se vilka av de 9 liftarna och 25 nedfarterna som är öppna.

– När snön fallit under natten, och gästen sitter i stugan och funderar över om spåren är dragna eller inte, så kan man alltså på några sekunder få svaret i mobilen, säger Torsten Byström, projektledare för besöksnäringsprojektet Lofsdalen Masterplan 2.0.

I sommarkartan av appen hittar gästerna information om Lofsdalens 150 kilometer vandringsled, 16 kilometer familjevänliga downhill-leder samt dalens XC-cykelleder. Ett antal nya XC-leder i fjällterräng kommer att börja byggas under året.

Både sommar- och vinterleder är graderade i svårighetsgraderna mycket lätt, lätt, medelsvår och mycket svår för att gästerna ska kunna hitta leder som passar just dem. Appen innehåller också information om parkeringsplatser, restauranger, logi och caféer. Den finns på svenska och engelska samt fungerar även offline.

– Vintertid är Lofsdalen ett mecka för skidåkare och skoterentusiaster och under sommaren är vandring och cykling de mest eftersökta aktiviteterna, därför känns det extra bra att kunna ge den här servicen till våra besökare. Hela vistelsen får ett mervärde. Jag skulle vilja beskriva appen som digital turistbyrå, säger Maria Hasselgren, VD på Destination Lofsdalen.

Appen heter LOFSDALEN och är utvecklad för både Android och iOS- mobiler. Samma information som finns i appen finns även på webben under adressen guide.lofsdalen.com.

Lofsdalens spår och leder

Lofsdalens spår och leder slingrar sig fram i skyddande granskog, i vacker fjällbjörksterräng och på kalfjället med dess vyer.

  • 25 alpina nedfarter
  • 122 kilometer längdspår för både skate och klassisk skidåkning
  • Rösade turspår
  • 150 kilometer skoterleder
  • 150 kilometer vandringsleder
  • 16 kilometer downhill-leder

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>