Prisad VR-app för bättre handhygien inom vården görs nu tillgänglig för fler
Hem APP Prisad VR-app för bättre handhygien inom vården görs nu tillgänglig för fler

Prisad VR-app för bättre handhygien inom vården görs nu tillgänglig för fler

Publicerat av: Redaktionen

I samband med internationella handhygiendagen den 5 maj lanserade Tork sin prisade virtual reality-app Tork® VR Clean Hands Training även som desktop-version.

Prisad VR-app för bättre handhygien inom vården görs nu tillgänglig för fler

Prisad VR-app för bättre handhygien inom vården görs nu tillgänglig för fler

Det kostnadsfria tränings- och utbildningsprogrammet, som riktar sig till vårdpersonal för att ge träning i handhygien, kan därmed användas av alla oberoende av tid och plats och på vilken sorts enhet som helst.

Världshälsoorganisationen, WHO, har inför årets globala dag för handhygien valt att fokusera på temat Sekunder räddar liv – rengör händerna! i syfte att uppmärksamma betydelsen av rena händer och förbättra den globala handhygienstandarden. För att stötta WHO:s arbete och bidra till ökad handhygien bland vårdpersonal gör Tork nu den prisbelönta VR Clean Hands Training-applikationen tillgänglig på alla sorters enheter.

I en studie som genomförts på uppdrag av Tork med personer som arbetar inom vården framkommer det att 80 procent skulle vilja förbättra sin handhygien. Samtidigt upplever många att traditionell utbildning inom området ofta är alltför teoretisk och oinspirerande. Lösningen från Tork bjuder in användare till en interaktiv digital värld där det är möjligt att träna på var och en av WHO:s fem moment för handhygien i en serie verkliga situationer.

”Handhygien har alltid varit viktigt inom vården, men i ljuset av den rådande pandemin har vikten av detta blivit än tydligare. Vårdpersonalen gör redan en otrolig insats för att säkerställa en god handhygien och skydda sina patienter, men samtidigt vill de bli ännu bättre. Genom att göra Tork Clean Hands Training tillgänglig på alla plattformar kan vi bidra till att vårdpersonalen får en möjlighet att träna upp sina kunskaper på ett flexibelt och enkelt sätt, var och när som helst”, säger Tom Bergin, Marketing Director – Healthcare, Essity Professional Hygiene.

Lösningen, som blev kategorivinnare vid prestigefyllda Amsterdam Innovation Awards 2020, har tagits fram i samarbete med beteendevetare, världsledande handhygienexperter och universitetssjukhus runt om i världen för att säkerställa hög kvalitet. Desktop-versionen innebär ökad flexibilitet och gör det enklare för vårdpersonal att hitta tillfällen att genomföra övningarna på. Programmet finns tillgängligt på 7 språk.

”Vi är mycket stolta över att kunna göra vår handhygienutbildning mer flexibel och tillgänglig för vårdpersonal. Handhygien är en viktig fråga som räddar liv. Tork stöttar också i ett vidare perspektiv med hygiensystem av hög kvalitet som kan användas i krävande miljöer. Våra dispensrar är fullt kompatibla med vårdens rutiner och är enkla att fylla på. Vi erbjuder ett sortiment som passar alla behov”, säger Tom Bergin, Marketing Director – Healthcare, Essity Professional Hygiene.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>