Prisbelönt app sätter tillgänglighet på Malmökartan
Hem APP Prisbelönt app sätter tillgänglighet på Malmökartan för personer med funktionsnedsättning

Prisbelönt app sätter tillgänglighet på Malmökartan för personer med funktionsnedsättning

Publicerat av: Redaktionen

En användardriven app ska visa hur tillgängligt Malmö är för personer med funktionsnedsättning.

Genom Log This Place kan Malmöbor hjälpa till att beskriva tillgängligheten för att fler ska få ta del av stadens utbud.

Under hösten har fyra personer med arbetsmarknadsanställning loggat offentliga platser och byggnader på olika platser i Malmö. Appen vann nyligen Malmö stads digitaliseringspris.

För personer med olika funktionsnedsättningar är information om tillgänglighet avgörande för att kunna ta del av samhällets service och utbud. Malmö stad har tillsammans med Handiscover och Vinnova utvecklat en app för att recensera och verifiera tillgänglighetsinformation om offentliga platser och byggnader som alla ska kunna ha tillträde till.

Det rör sig bland annat om medborgarkontor, kollektivtrafik, restauranger, bibliotek, vårdcentraler och LSS-bostäder. Den tekniska plattformen är skalbar för att fler kommuner och offentliga aktörer ska kunna dra nytta av tekniken. Starten sker i Malmö men siktet är inställt på hela Sverige.

Pressträff

Media hälsas välkommen till en pressträff med premiärvisning av appen Log This Place på fredag 11 mars klockan 10.00-11.00 i Pelarsalen, Malmö stadshus, samt utanför.

Prisbelönt app sätter tillgänglighet på Malmökartan

Medverkar gör:

Roko Kursar, funktionsstödsnämndens ordförande
Sebastian Mutsson, projektledare, Handiscover
Rasmus Isaksson, projektledare, funktionsstödsförvaltningen

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>