Hem NYHETERIT-LÖSNING Prodacapo och Ensolutions affärsområde Sjukvård väljer att gå samman för ett utökat fokus på hälso- och sjukvården

Prodacapo och Ensolutions affärsområde Sjukvård väljer att gå samman för ett utökat fokus på hälso- och sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Prodacapo har lång erfarenhet av IT-lösningar för kostnadsuppföljning och analys inom sjukvården och samarbetar idag med sjukvårdsregioner i Sverige, Norge och Finland

Prodacapo och Ensolutions affärsområde Sjukvård väljer att gå samman för ett utökat fokus på hälso- och sjukvården 3Prodacapo ingår i LOGEX Group som levererar lösningar till hälso- och sjukvården både i Sverige och internationellt. LOGEX Group har en bred produktportfölj med lösningar som hjälper verksamheten att följa patientens resa genom vården och ger möjlighet att mäta och följa upp kvalitets- och kostnadsutfall.

Ensolution har i mer än tjugo år utvecklat och levererat IT-lösningar och tjänster till skandinavisk hälso- och sjukvård för regioner och kommuner. Idag samarbetar man med drygt 100 kommuner, de flesta regioner i Sverige samt Helsedirektoraten i Norge och Island.

Nu vill de båda bolagen öka fokus ytterligare på hälso- och sjukvården och därför har Ensolution och Prodacapo kommit överens om att låta Ensolutions affärsområde Sjukvård gå samman med Prodacapo.

Att Prodacapo nu går samman med Ensolutions affärsområde Sjukvård innebär att man breddar sin kompetens ytterligare och kan erbjuda såväl Prodacapos som Ensolutions sjukvårdskunder en innovativ och internationellt beprövad produktsvit.

– Det här känns väldigt spännande, säger Fredrik Berns och Marcus Lindvall, seniorkonsulter på Ensolutions affärsområde Sjukvård som tillsammans med sin kollega Simon Lundin följer med till den nya organisationen. Med Prodacapos och därmed också LOGEX Groups organisation och utvecklingskraft i ryggen kommer vi nu att kunna hjälpa våra kunder på ett ännu bättre sätt.

– Jag är otroligt glad över det här samgåendet och att Fredrik, Marcus och Simon valt att fortsätta sin resa tillsammans med oss, säger Rickard Moestam, Country Manager på Prodacapo Sweden AB. Inom LOGEX Group samlar vi kunskap och erfarenhet inom Healthcare Analytics från flera länder för att utveckla världsledande produkter. Ensolutions erfarenheter från hälso- och sjukvård, som de fått genom ett långsiktigt gott samarbete med sina kunder, är ett värdefullt tillskott till vårt starka team.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>