Hem LIVSSTIL Recept och menyer baserade på blodprovsresultat

Recept och menyer baserade på blodprovsresultat

Publicerat av: Redaktionen

Personer som genomfört en hälsokontroll med blodtest hos Werlabs, kommer i anslutning till sina testresultat erbjudas anpassade, hälsosamma veckomenyer och recept framtagna av dietister från ICA.

Recept och menyer baserade på blodprovsresultat 3Att ta del av veckomenyerna och recepten är gratis och frivilligt.

Ohälsosamma levnads- och matvanor är bland de främsta riskfaktorerna för sjukdomar i Sverige. Det finns samtidigt ett ökat intresse för preventiv hälsa och att få insikt om hur man lever hälsosamt. Erbjudandet om anpassade recept kommer att ges till personer som, utifrån sina resultat från Werlabs blodtester, är friska eller ligger i riskzonen för att utveckla till exempel typ 2-diabetes eller hjärt- och kärlsjukdom.

Det är ICAs innovationshubb ICAx som tillsammans med Werlabs tagit fram konceptet.

– Vi vill bidra till bättre folkhälsa genom att nyttja kraften i hela ICA Gruppens verksamhet. Med matbutiker, Apotek Hjärtat och Min doktor-kliniker verkar vi redan idag inom stora delar av hälsoområdet. Vi kan både förebygga, guida och inspirera till att både leva och äta mer hälsosamt, säger Emma Lindahl, på ICAs innovationshubb ICAx.

ICAs recept och menyer ska ge inspiration för att bibehålla eller förbättra sina värden, då det finns ett starkt samband mellan kost och hälsovärden.

Tjänsten kommer att utvecklas och på sikt kommer fler erbjudanden att utvecklas.

Werlabs erbjuder sina kunder att förstå, följa och förbättra sin individuella hälsa utifrån sina behov, genom blodprovsbaserade hälsokontroller som ger heltäckande analyser på viktiga områden för individen. Kunden genomför en hälsokontroll på någon av Werlabs över 140 provtagningsställen runt om i Sverige. Provsvar presenteras i Werlabs säkra och digitala journal, tillsammans med kommentarer från en Werlabs läkare, på ett pedagogiskt sätt.

– En stor del av våra kunder efterfrågar kostråd efter att ha fått sina resultat. Vår ambition är att erbjuda recept och menyer i ett tidigt skede så man kan göra livsstilsförändringar för att inte bli sjuk, säger Johan Carrick på Werlabs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>