Region Örebro län anordnade välbesökt seminarium om e-hälsa
Hem EVENEMANG Region Örebro län anordnade välbesökt seminarium om e-hälsa

Region Örebro län anordnade välbesökt seminarium om e-hälsa

Publicerat av: Redaktionen

I dag stod Region Örebro län värd för ett välbesökt seminarium i Almedalen.

Ämnet som diskuterades var hur hälso- och sjukvården ska förbättra informationshanteringen för att bland annat öka patientsäkerheten och minska dubbelarbetet.

Region Örebro län har fått i uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att förbättra örebroinformationsförsörjningen i vården. Inom ramen för det uppdraget driver regionen ett kompetenscentrum för informatik och kvalitetsregister fram till den 31 december 2016. Men ska utvecklingen på området e-hälsa och informatik, det vill säga hur information behandlas och presenteras i kodad form, fortsätta måste det även efter årsskiftet finnas en finansierad organisation som möjliggör ett strukturerat arbete.

– På seminariet diskuterade vi de behov och möjligheter som finns på området. Vi behöver tillsammans komma fram till hur vi ska arbeta vidare med strukturerad dokumentation och nationellt fackspråk för att uppnå bästa möjliga resultat i patientmötet samtidigt som vi förbättrar medarbetarnas arbets­miljö, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), regionstyrelsens ordförande.

En avgörande fråga på området är hur stödet till landstingens och regionernas arbete kan utformas från och med den 1 januari 2017.

Många användare av e-tjänsterna

Region Örebro län är framgångsrika när det gäller e-hälsa. Drygt 44 procent av regionens närmare 300 000 invånare är digitala användare av e-tjänsterna på 1177.se, vilket innebär att de genom att logga in kan komma åt till exempel sina journaler, laboratorieresultat samt förnya recept.

En välanvänd e-tjänst är webb-tidbokningen via 1177.se. I dag erbjuder samtliga vårdcentraler, folktandvården, delar av sjukhusens mottagningar och screeningverksamheten för mammografi och cellprovtagning e-tjänsten med möjligheterna till att boka, omboka och avboka tider.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>