Region Skåne bör också slopa ersättningen till de digitala nätläkarna
Hem NYHETER Region Skåne bör också slopa ersättningen till de digitala nätläkarna

Region Skåne bör också slopa ersättningen till de digitala nätläkarna

Publicerat av: Redaktionen

Västra Götaland var först ut, men i många regioner höjs nu röster för att upphöra med att ersätta digitala utomlänsbesök via tex Kry och min Doktor.

Region Skåne bör också slopa ersättningen till de digitala nätläkarna

 

Användandet av digitala vårdtjänster har ökat snabbt, vilket också har lett till stora kostnader då dessa i många fall ersätts enligt utomlänstaxan.

Sverigedemokraterna anser att även Skåne bör gå denna väg och har idag lämnat in en motion kring att Region Skåne ska arbeta med intentionen att upphöra med denna ersättning.
Niclas Nilsson, gruppledare och regionråd kommenterar
”Region Skånes ekonomi har länge varit ansträngd och vi behöver se över alla möjligheter för att behålla våra skattepengar inom Skåne. Som en av de tre största regionerna i landet blir där en stor tyngd när vi går framåt i en fråga som även har stor nationell bärighet.”
Debatten kring ersättningen för digitala utomlänsbesök har pågått länge, sedan nätläkarnas intåg i primärvården. De kunde då snabbt erbjuda något som inte var lika utbyggt inom den offentliga primärvården.
Marlen Ottesen, regionråd kommenterar

”Vi har redan tagit stora kliv mot en digital tillgänglighet inom primärvården i Skåne vilket är positivt. De ekonomiska medel som idag behöver läggas på utomlänsvård när patienten inte ens lämnar Skåne, ser vi hellre investeras i vårdcentraler i Skåne, så att våra patienter för bättre tillgång på sin listade vårdcentral.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>