Så ser din smarta klocka hur du mår
Hem LIVSSTIL Så ser din smarta klocka hur du mår

Så ser din smarta klocka hur du mår

Publicerat av: Redaktionen

Hur ska vi leva för att må bra?

Så ser din smarta klocka hur du mår

 

Hur ska vi träna och återhämta oss?

Med en smartklocka finns en hälsocoach runt handleden under dygnets alla timmar – en coach som är med när man äter, sover, tränar eller sitter framför datorn på kontoret. En klocka som hjälper till att hålla koll på hälsan, varnar om något inte står rätt till och motiverar till en hälsosam livsstil. Så hur kan den smarta klockan indikera hur man mår? Hur kan den bidra till välmående?

Puls, stressnivå, syreupptagningsförmåga och sömnvanor är alla indikatorer på hur en människa mår. Med hjälp av en Huawei Watch GT2 Pro är det enkelt att hålla koll på samtliga parametrar. Genom att ladda ner appen Huawei Health går det dessutom att spåra alla resultat oavsett vilken enhet man använder sig av, Android som iOS.

Syreupptagningsförmåga – Med hjälp av Huawei Watch GT2 Pro kan man hålla koll på sin syremättnad i blodet. En försämrad syreupptagningsförmåga kan indikera att en infektion är på gång och kan även förekomma vid problem med hjärt- och lungfunktionen.

Pulsen – Hur mycket pulsen varierar under en dag kan skilja sig åt mellan olika individer. Om pulsen är varierande kan det ses som ett friskhetstecken eftersom kroppen ska reagera olika beroende på om man tränar, vilar eller hämtar en kopp kaffe. En liten variation i puls har istället kunnat härledas till stress samt en högre risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Vilopulsen kan även den variera mycket från person till person. En förbättrad kondition kan visa sig i att den personliga vilopulsen sänks.

Huawei Watch GT2 Pro hjälper till att hålla koll på pulsmätning i realtid oavsett aktivitet. Klockan hjälper till att hålla koll på träningspulsen, vilopulsen och varnar när pulsen stiger i raketfart. Klockan meddelar även vid onormal hjärtfrekvens. Med hjälp av pulsmätningstekniken Huawei TruSeen 4.0+ arbetar klockan i kombination med en 6-i-1 LED-lins och safirglasbaksida för att ge en mer exakt avläsning.

Sömn – Dåliga sömnvanor är en stress för kroppen, vardagen fungerar sämre och kan i det långa loppet påverka välmående negativt. Är sömnen tillräckligt lång? Är sömnen tillräckligt bra? Med en Huawei Watch GT2 Pro levereras en vetenskaplig sömnspårning som enkelt håller koll på användarens sömnvanor.

Stress – Långvarig stress är skadligt såväl psykiskt som fysiskt. Den kan orsaka både sjukdomar och allvarliga problem med hälsan. Med hjälp av Huawei Watch GT2 Pro går det att övervaka stressnivån under hela dagen. Finns det någon tidpunkt under dygnet där pulsen oftast rusar iväg? Klockan kan bli en påminnelse om att stanna upp, andas ut och slappna av. Alla har vi nog upplevt att pulsen rusar iväg i hundranittio eller att vi vaknar upp mitt i natten fyllda med ångest över morgondagens evighetslånga att-göra-lista.

Det är bra att planera in regelbundna återhämtningar under dagen – om så bara för några enstaka minuter. Det finns olika sätt att nollställa hjärnan och ta kortare pauser på, till exempel genom meditation eller att helt enkelt skifta fokus till något helt annat för en stund. Planering är också en viktig del för att se till att dessa kortare pauser och återhämtning under dagen verkligen blir av.

Tänk på! Att vid symptom som kan tyda på sjukdom kan en smartklocka aldrig ersätta en verklig vårdkontakt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>