Saknar du idéer på julklappar? En hälsoinriktad julklapp kan bli början på en hälsosammare livsstil.
Hem LIVSSTIL Saknar du idéer på julklappar? En hälsoinriktad julklapp kan bli början på en hälsosammare livsstil.

Saknar du idéer på julklappar? En hälsoinriktad julklapp kan bli början på en hälsosammare livsstil.

Publicerat av: Redaktionen

Få grönt ljus för ditt hjärta

Saknar du idéer på julklappar? En hälsoinriktad julklapp kan bli början på en hälsosammare livsstil. 2Trots hälsoriskerna som är förenade med högt blodtryck visar ny forskning att de flesta har dålig koll på sitt blodtryck. Över halva Europas befolkning, 63 procent, kontrollerar aldrig eller endast ibland sitt blodtryck enligt en studie gjord av Braun.

Idag söker vi alltmer information om vår hälsa med hjälp av hemteknologi. Allt från kalorier och vikt till stegräkning. Men blodtrycksmätning är något vi ofta missar, även om det kan vara en av de viktigaste hälsoparametrarna att mäta för att få reda på hur hjärtat mår.

  • Högt blodtryck är symptomfritt och kan ge hälsorisker med om det ej behandlas eller upptäcks i tid.
  • I bara Sverige dör 30 000 av stroke- och lika många av hjärtattack, hjärt-/kärlsjukdomar varje år (Hjärt-Lungfonden) mht högt blodtryck.
  • Livsstilen kan ändras till förmån för hjärthälsan, medans man behöver först få koll på blodtrycket som visar hur hjärtat mår.
  • Högt blodtryck går ner i åldern 35-40 år idag med hänsyn till livsstilen vi lever idag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>