Sectra får order på IT-lösning för mammografi av amerikanska vårdgivaren Charlotte Radiology
Hem NYHETER Sectra får order på IT-lösning för mammografi av amerikanska vårdgivaren Charlotte Radiology

Sectra får order på IT-lösning för mammografi av amerikanska vårdgivaren Charlotte Radiology

Publicerat av: Redaktionen

Den amerikanska vårdgivaren Charlotte Radiology i North Carolina beställer medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectras (STO: SECT B) lösning för bröstdiagnostik (Sectra PACS) till sina 15 bröstcentrum.

Sectra får order på IT-lösning för mammografi av amerikanska vårdgivaren Charlotte Radiology 2Med Sectras lösning kommer radiologerna kunna granska bilder från olika modaliteter vid en och samma arbetsstation. Det möjliggör effektivare arbetsflöde och förbättrad cancervård.

– Vi fortsätter växa och utvecklas som verksamhet, även i den snabbt förändrande omvärld vi verkar i. Vårt arbete inom mammografi anses som ledande i landet och vi anammar ny teknik för att ständigt förbättra vården för våra patienter. Det skulle vi inte kunna uppnå utan goda samarbetspartners och verktyg som maximerar vår effektivitet såsom Sectras lösningar gör, säger Deborah Agisim, chef för mammografiavdelningen på Charlotte Radiology.

Med Sectras lösning kan ultraljud och MR-bilder visas sida vid sida med mammografi- och brösttomosyntesbilder. Det underlättar för radiologerna att jämföra aktuella bilder med tidigare tagna bilder utifrån egna preferenser. Radiologerna vid Charlotte Radiologys geografiskt utspridda bildgranskningscentrum kommer också att kunna fördela undersökningar och arbetsbelastningen mellan sig. Det säkerställer ett tidseffektivt arbetsflöde för granskningen, vilket gynnar patienterna genom snabbare svar.

Charlotte Radiology äger och driver 15 bröstcentrum, ett mobilt bröstcentrum, två center specialiserade på patienter med kärlproblematik, två kliniker för interventionell radiologi och fem fristående center för medicinsk bildbehandling. Vid dessa arbetar över hundra specialistradiologer som granskar mer än en miljon undersökningar varje år för 14 sjukhus, 30 center för medicinsk bildtagning och ett flertal andra vårdgivare.

Kontraktet med Charlotte Radiology tecknades i november. Mammografilösningen är en del av Sectras skalbara och modulära helhetslösning för medicinsk bildhantering, vilken kan breddas till att inkludera andra bildintensiva avdelningar såsom patologi, kardiologi och ortopedi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>