Sectra snabbar på klinisk användning av AI – utökar marknadsplats med appar för digital patologi
Hem AI Sectra snabbar på klinisk användning av AI – utökar marknadsplats med appar för digital patologi

Sectra snabbar på klinisk användning av AI – utökar marknadsplats med appar för digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) utökar sin marknadsplats för AI med digital patologi.

Utöver radiologi kan kunder nu även hitta AI-applikationer för digital patologi som enkelt kan integreras med befintliga diagnostiska arbetsflöden.

Detta för att stötta patologer med korrekt diagnos, prognos och behandling av cancer.

– Att använda AI i den kliniska verksamheten kan både effektivisera och förbättra kvaliteten av arbetsflödena inom patologin vilket gynnar patologerna i deras dagliga arbete. AI-baserade arbetsflöden gör att patologerna kan fokusera på de uppgifter som är mest utmanande och låta AI ta hand om tidskrävande uppgifter. En förutsättning för att lyckas med detta är att säkerställa att AI-applikationerna kan integreras sömlöst med befintliga arbetsflöden, säger Elin Kindberg, Global Product Manager Digital Pathology på Sectra.

AI-marknadsplatsen, Sectra Amplifier Marketplace, syftar till att skala upp klinisk användning av AI. De tillgängliga applikationerna kan integreras med Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering vilket gör det möjligt att effektivisera arbetsflöden med ökat värde för slutanvändare.

– Sectra har länge erbjudit sina kunder lösningar som leder till effektivare patientvård. Inom AI är målsättningen densamma. Vår ambition är att vårdgivare fritt ska kunna välja leverantörer när de köper AI-applikationer, och välja utifrån vad som uppfyller organisationens behov på bästa sätt utan att drabbas av inlåsningseffekter och onödig administration. Med en gemensam marknadsplats för digital patologi och radiologi samt med ambitionen att utöka med ytterligare produktområden i framtiden ligger vi i framkant vad gäller att göra AI tillgänglig i sjukvården, säger Nynke Breimer, Global Product Manager Radiology AI and Amplifier Marketplace på Sectra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>