Hem EVENEMANG Senaste rönen om hörsel presenteras på konferens i Linköping

Senaste rönen om hörsel presenteras på konferens i Linköping

Publicerat av: Redaktionen

Vad är det som gör att demens utvecklas hos äldre personer och hur hänger sjukdomen ihop med hörsel?

Senaste rönen om hörsel presenteras på konferens i Linköping 3Det är ett av de ämnen som diskuteras när 150 hörselforskare möts under en konferens i Linköping 9–14 juni.

Hörseln är viktig för att kunna kommunicera, men i och med att vi åldras försämras den. Med följd att vår livskvalitet påverkas.

– Då ökar risken för social isolering, depression och även demens, säger Jerker Rönnberg, professor i psykologi med inriktning mot handikappvetenskap, vid Linköpings universitet.

Kopplingen mellan åldrande, hörsel och demens är ett av ämnena under den femte internationella konferensen för kognitiv hörselvetenskap, CHSCOM. Andra områden där nya forskningsrön kommer att presenteras är hjärnforskning, teckenspråk, hörselhjälpmedel, påverkan av åldrande och olika mätmetoder.

Huvudtalare är Anu Sharma, professor vid avdelningen tal, språk och hörselvetenskap vid universitetet i Colorado.

Till konferensen väntas runt 150 forskare från hela världen.

Arrangör är Linnécentrum HEAD vid Linköpings universitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>