Senzime genomför kliniska studier vid NorthShore University, Chicago, USA
Hem TEKNIK Senzime genomför kliniska studier vid NorthShore University, Chicago, USA

Senzime genomför kliniska studier vid NorthShore University, Chicago, USA

Publicerat av: Redaktionen

Senzime inleder ett studiesamarbete med Northshore University, Chicago, USA – en del av University of Chicago Pritzker School of Medicine.

Professor Glenn Murphy är en världsledande auktoritet och klinisk expert gällande komplikationer där patienter genomgår kirurgiska ingrepp under narkos med muskel-avslappnande läkemedel. Professor Murphy kommer att leda studier där Senzimes patientövervakningssystem TetraGraph används. Studierna syftar till att undersöka den kliniska nyttan av TetraGraph på totalt 150 patienter och kommer att jämföra dess användarvänlighet, tillförlitlighet och precision till tidigare ledande produkt som har upphört på marknaden. IT-Finans.se

Varje år behandlas över 70 miljoner kirurgipatienter med narkos i kombination med muskelrelaxerande läkemedel. I avsaknad av objektiv patientövervakning drabbas cirka 30 procent av dessa patienter av postoperativa komplikationer. TetraGraph är Senzimes unika objektiva patientövervakningssystem som dels möjliggör korrekt dosering av muskelrelaxerande läkemedel dels indikerar när patienten kan väckas ur sin narkos; faktorer som bidrar till färre komplikationer, en bättre vårdupplevelse samt minskade kostnader. Användningen av objektiva monitorer minskar risken för postoperativa komplikationer som till exempel låg syresättning, muskelsvaghet, andningsproblem och postoperativ lunginflammation samt förlängd vårdtid.

Senzime genomför nu i samarbete med Professor Glenn Murphy på Northshore University HealthSystem, en studie initialt på 25 patienter avseende produktens mätnoggrannhet samt en jämförelsestudie där TetraGraph ställs mot en före detta marknadsledande numera utgången extern produkt inom området. Initiala studieresultat är planerad att släppas i slutet av 2016.

Undvikande av postoperativa lungkomplikationer förbättrar patientvården och patienttillfredsställelse och minskar sjukvårdskostnaderna. I en nyligen, under 2016 publicerad ledare, kommenterade professor Murphy: ”Ofullständig neuromuskulär återhämtning under den sårbara postoperativa perioden försämrar patientens luftvägar, luftvägsreflexer, andning, samt möjligheter att svälja och hosta – vilket resulterar i en ökad risk för betydande respiratoriska händelser och död.”

”Trenden att kräva objektiv övervakning av patienter som får muskelavslappnande läkemedel är stigande och redan införd i ett flertal länders praxis. TetraGraph är ett lättanvänt och tillförlitligt system som kommer att spela en viktig roll vid kirurgiska ingrepp framöver och det är glädjande att ett framstående institut som Northshore beslutat att inleda kliniska studier med TetraGraph. Studierna inleds under november och vi ser med tillförsikt fram emot de första resultaten som planeras presenteras redan under december 2016”, säger Senzimes VD Lena Söderström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>