Sectra och Visiopharm ingår samarbete för öppna system inom digital patologi
Hem NYHETERIT-LÖSNING Sectra och Visiopharm ingår samarbete för öppna system inom digital patologi

Sectra och Visiopharm ingår samarbete för öppna system inom digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

Sectra och det digitala patologiföretaget Visiopharm A/S, har fattat en överenskommelse om ett öppet utbyte av patologibilder mellan sina respektive system för digital patologi.

Företagen är överens om att öppna lösningar och fritt utbyte av information mellan sjukvårdens olika IT-system utan ”företagsinterna format” är fördelaktigt för både kunder och leverantörer. Integrationen mellan de båda systemen kommer att möjliggöra för kunder att arbeta i den plattform som de anser passa bäst för respektive tillämpning. Öppna system låter IT-Hälsa.se kunderna anpassa lösningen efter deras behov och främjar inte bara ökad innovation och tillämpning av ny teknik, utan ökar även användarens valfrihet och bidrar till en lägre totalkostnad för digitaliseringen.

– Visiopharm har under många år arbetat inom digital patologi och erbjudit spetskompetens inom bildanalys och nu även helhetslösningar inom digital patologi. Sectra har etablerat sig som en marknadsledande aktör inom integrerad diagnostik (eng. integrated diagnostics), med bilder från såväl radiologi som digital patologi i samma IT-system. Överenskommelsen om fritt utbyte med Sectra är ett viktigt steg framåt för öppen bildhantering inom digital patologi. Som två ledande företag inom respektive nisch, båda med basen i skandinavisk tradition, ser vi fram emot ett fortsatt gott samarbete med Sectra” säger Michael Grunkin, vd för Visiopharm.Torbjörn Kronander, vd och koncernchef på Sectra säger:

– Ett utbyggt samarbete mellan leverantörer är viktigt för att marknaden ska ta fart. Kunder vill inte ha slutna lösningar som hindrar fri integration mellan deras val av leverantörer. Öppna system är den enda tänkbara vägen framåt. Marknaden för digital patologi är dock ännu i sin linda och som på alla tidiga IT-marknader finns det aktörer som vill låsa in kunderna i sina egna lösningar, något som brukar försvinna med tiden då marknaden mognar. Nu kommer Sectra och Visiopharm gå före och kunna erbjuda marknaden lösningar för kommunikation av bilder i båda riktningarna mellan våra lösningar. Visiopharm är ett starkt företag inom certifierad digital bildanalys och vi är glada att kunna erbjuda våra kunder en sådan öppen kommunikationsmöjlighet.”

Gränssnitten mellan de båda leverantörerna kommer att baseras på internationella standarder (exempelvis DICOM) och är en framtidssäker lösning för kunden. Cirka hälften av den digitala patologimarknadens leverantörer stöder sådana öppna lösningar idag. Gränssnitten kommer att finnas tillgängliga från båda leverantörerna med början under 2017.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>