Vinner du kampen mot Big Data?
Hem NYHETERIT-LÖSNING Vinner du kampen mot Big Data?

Vinner du kampen mot Big Data?

Publicerat av: Redaktionen

Digital teknik påverkar allt mer och kommer att förvandla i princip alla världens branscher. För att kunna konkurrera med digitala startup-företag måste traditionella verksamheter genomgå en digital transformation. Den kräver förmågan att hantera data som ökar i volym och skapas snabbare i en mängd olika former från ett ständigt ökande antal källor.

Hade Sun Tzu skrivit om Big Data i Krigets Konst hade han kanske uttryckt det som ”Kan du inte skapa insikt från Big Data är du förlorad”. Digital transformation ger upphov till ett problem som måste lösas nu. Om företag inte kan lösa det kommer de ohjälpligt att hamna på efterkälken. Här är tre olika framgångsrika scenarion i vilka NetApp hjälper kunder att hantera volym, hastighet och variation av data.IT-Hälsa.se

Large Hadron Collider

Fysiker vid CERN studerar universums grundläggande beståndsdelar och de krafter som verkar mellan dem. Experiment med Large Hadron Collider på CERN genererar enorma mängder data i storleksordningen hundratals och åter hundratals terabyte. CERN behövde säkerställa att denna enorma mängd data kan samlas in och lagras på ett säkert sätt. Ett av forskningsteamen vid CERN kontaktade NetApp och Intel med ett önskemål om att utveckla och installera en lagringslösning som kunde hålla jämna steg med deras krav.

Läkemedelsbranschen

Det Bryssel-baserade läkemedelsbolaget UCB utvecklar läkemedel som behandlar sjukdomar såsom epilepsi och Parkinsons. För att utveckla dessa nya livräddande läkemedel behöver UCB samla in och analysera de data som genereras i kliniska studier. Hastigheten för företagets data ökar, det fördubblas var 18:e månad, samtidigt som företaget behöver uppnå resultat snabbare än någonsin tidigare. UCB vände sig till NetApp att utveckla en snabb och flexibel alla-flash-lagringslösning.

Denna fallstudie visar hur UCB accelererade prestanda för sina statistiska SAS-analyser med upp till 20 gånger trots den snabba datatillväxten i företaget.

Fem petabyte per dag

Saipem är en global ledare inom borrningstjänster med över 40 000 anställda och verksamhet i 60 länder. Varje dag samlar Saipem in cirka fem petabyte data. Denna data kommer från avlägsna projektplatser, fartyg, servrar, satellitlänkar, VOIP och videokonferensutrustning. Företaget använder Splunk för att analysera denna otroliga mängd av data för att förbättra IT-säkerheten och verksamheten. NetApp hjälper Saipem köra Splunk snabbare, vilket har gjort det möjligt för företaget att få övertaget i sin kamp med Big Data. Om du vill veta mer om Saipem användning av Splunk för att förbättra IT-drift och säkerhet, klicka vidare till bloggen.

Tiden för att skapa en digital transformationsplan för din egen organisation är nu. De som har möjlighet att bemästra sina Big Data-utmaningar är sannolikt vinnare, medan de som inte gör det riskerar att drabbas av digital disruption.

”Om du känner din fiende och känner dig själv, behöver du inte frukta resultatet av hundra slag. Om du känner dig själv men inte fienden, för varje vunnen seger kommer du också att lida en förlust. Om du känner varken fienden eller dig själv, besegras du i varje slag.”

Sun Tzu, Krigets Konst, ca. 500 f.kr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>