Digitala vårdtjänsten Ella vill minska sjukskrivningar bland kvinnor – erbjuder företagshälsovård
Hem NYHETERE-HÄLSA Sjukskrivningar bland kvinnor vill Ella minska – erbjuder företagshälsovård

Sjukskrivningar bland kvinnor vill Ella minska – erbjuder företagshälsovård

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala vårdtjänsten Ella breddar sitt värdeerbjudande och erbjuder nu företagshälsovård.

Det nya erbjudandet lanseras för att förbättra kvinnors mående på arbetsplatsen, under och efter graviditet.

Ella har hjälpt hundratals kvinnor sedan lanseringen sommaren 2022.

Den CE-märkta digitala vårdtjänsten förebygger och behandlar vanliga fysiska och mentala besvär som kan uppstå innan, under och efter en graviditet.

— Lanseringen var en succé och det mest fantastiska är att hela 92 % uppger signifikanta förbättringar i sitt mående efter sin behandling, berättar Frida Johnson, medgrundare och verksamhetschef för Ella.

I appen får användarna tillgång till personliga fysioterapeuter, psykologer och dietister inriktade på kvinnohälsa som följer användaren via videobesök, chatt och individuellt anpassade vårdprogram samt en stor kunskapsbank med kvalitetssäkrad information.

— Försäkringskassan rapporterar att betydligt fler kvinnor är sjukskrivna än män. Vi vill bryta detta mönster och erbjuda ett vårdpaket som syftar till att förbättra kvinnors hälsa på just arbetsplatsen och minska de negativa konsekvenserna för en redan utsatt grupp, säger Emelie Hollsten, VD och medgrundare av Ella.

Med en omsättning på cirka 4 miljarder är den svenska företagshälsovården en viktig pusselbit i kampen om jämlika vårdmöjligheter som Ella ser fram emot att utforska.

— Jag är övertygad om att Ella kommer att vara en del av den framtid man jobbar för inom mödravården, där kvinnorna får en mer individanpassad vård och där kvalitativt arbete för prevention blir en självklar prioritering, säger Emelie Hollsten.

Ellas nya erbjudande inom företagshälsovård lanseras tillsammans med venturestudion Levels, som också agerat medgrundare och strategisk partner under företagets framgångsrika utveckling.

Digitala vårdtjänsten Ella vill minska sjukskrivningar bland kvinnor – erbjuder företagshälsovård

Emelie Hollsten, grundare och VD, och Frida Johnson, medgrundare och verksamhetschef, ser fram emot att hjälpa fler kvinnor genom Ellas företagshälsovård.

— Vår resa med Ella har varit oerhört rolig, utmanande och inspirerande. Vi har byggt en app där man kan få hjälp från flera vårdprofessioner samtidigt, vilket ger ett heltäckande stöd för kvinnor landet över och skapar riktig nytta för våra användare. Och det känns väldigt kul att tillsammans kunna bredda erbjudandet till ytterligare en ny målgrupp, säger Tulle Edman, General Partner på Levels.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>