Skåne Innovation Week är tillbaka
Hem EVENT Skåne Innovation Week är nu tillbaka

Skåne Innovation Week är nu tillbaka

Publicerat av: Redaktionen

Efter två år med pandemi är det äntligen dags att välkomna besökare att lyssna och lära sig av innovationsstarka skånska aktörer runt om i hela Skåne.

Den 13-17 juni är Skåne Innovation Week tillbaka!

Det blir en händelserik vecka. Här kan besökare ta del av allt från att möta robotar inom sjukvården, gå på innovations-yoga, fundera kring bilpooler på landsbygden och delta vid workshops om hur vi skapar en hållbar livsmedelssektor.

– Skåne Innovation Week är en viktig vecka och ett tillfälle att visa alla i Skåne hur forskning, innovation och utveckling är avgörande för vår gemensamma framtidstro. Vi ser det som en möjlighet att lyfta frågor för dialog och samtidigt visa upp vår regions innovationskraft säger Ulrika Geeraedts, utvecklingsdirektör på Region Skåne.

Skåne Innovation Week är tillbakaMålet är att stärka Skånes innovationskultur och entreprenörskapsförmåga. Under Skåne Innovation Week ges exempel på hur detta ska gå till på olika platser runt om i hela Skåne. Bakom veckans aktiviteter står näringslivsaktörer, kluster, inkubatorer, lärosäten, kommuner och entreprenörer.

Hela veckans program och aktiviteter finns samlade på www.skaneinnovationweek.se.

En del av H22

I år samverkar Skåne Innovation Week med den internationella stadsmässan H22 i Helsingborg. Det innebär att en Region Skåne har en fast scen under veckan på The Tivoli i Helsingborg. Där kommer fokus var att skapa ett forum för framtidstro med exempel på hur vi tillsammans förverkligar ”Skånes innovationsstrategi för hållbar tillväxt”.

Vakna med Skåne Innovation Week

Varje morgon mellan den 13-17 juni inleds arrangemanget med funderingar från fem olika huvudtalare. Fokus är allt ifrån tänkbara framtider och arbetssätt till hur vi kan arbeta för hållbar utveckling och skånsk konkurrenskraft. ”Vakna med Skåne Innovation Week” kan ses både digitalt och på plats på The Tivoli i Helsingborg. Programpunkten är på engelska.

Vill du ha mer information eller har frågor?

Kontaktperson är Helena Tsiparis, Region Skånes projektledare för Skåne Innovation Week. Helena.Tsiparis@skane.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>