Skåningar kan se sina provsvar i journalen på 1177.se
Hem NYHETER Skåningar kan se sina provsvar i journalen på 1177.se

Skåningar kan se sina provsvar i journalen på 1177.se

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan skåningar som loggar in i sin journal på 1177.se se en stor del av sina provsvar, bland annat blodprover.

Skåningar kan se sina provsvar i journalen på 1177.se

Det är ett led i Region Skånes arbete med att underlätta och öka möjligheterna för invånare att bli mer delaktiga i sin egen hälsa och vård.

– Vi ser inte minst under pandemin att allt fler skåningar loggar in på 1177.se för att ta del av sin journalinformation. Därför är det extra glädjande att vi även kan ge direktåtkomst till provsvaren. Det bidrar till att varje invånare kan bli mer delaktig i sin egen hälsa, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom.

Svar från covid-19-tester kommer även fortsättningsvis att finnas i samma tjänst där proven beställs och visas inte under Provsvar i journalen.

Provsvar från 2014 och framåt

När en invånare i Skåne loggar in i sin journal på 1177.se visas nu information från 2014 och framåt under rubriken Provsvar. Exempel på provsvar som visas är hemoglobin (blodvärde), glukos (blodsocker), kolesterol (blodfetter), samt natrium och kalium (saltbalans).

I samband med att Region Skåne fick ett nytt laboratorieinformationssystem på plats blev det möjligt att ge invånare direktåtkomst till provsvar via journalen i 1177 Vårdguiden. Sedan tidigare kan skåningar även se besöksanteckningar, röntgenremisser och vissa vaccinationer i journalen.

Den som inte vill se sina provsvar direkt kan dölja information nyare än 14 dagar men ändå se övrig information i journalen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>