Skärmtid, näthat och sömn på högskolans öppna seminarium
Hem EVENEMANG Skärmtid, näthat och sömn på högskolans öppna seminarium

Skärmtid, näthat och sömn på högskolans öppna seminarium

Publicerat av: Redaktionen

Forskning visar att barn och ungas medievanor leder till ökad ohälsa.

Skärmtid, näthat och sömn på högskolans öppna seminarium 2Ständig uppkoppling påverkar sömnen och en ständig närvaro på sociala medier kan leda till mobbning som fortsätter även när skoldagen är slut. Vad leder den ökade uppkopplingen till och vad behöver vi göra? Detta, och mycket mer, ska diskuteras på Högskolan Kristianstads öppna seminarium 13 mars.

Med mobiler och surfplattor är ungdomar ständigt tillgängliga för varandra på ett sätt som inte fanns för tio, femton år sedan. Ett nytt fenomen är ”Fear of Missing Out”, en benägenhet att vara ständigt uppkopplad och uppdaterad i vad som sker på sociala medier runt om i världen.

I takt med ökad internetnärvaro blir man mer nåbar och sårbar och mobbing har avancerat till utstuderat näthat. Samtidigt har ungdomars sömnproblem tredubblats under de senaste tre decennierna.

– Ungdomar med sömnproblem får svårare att hänga med i skolundervisningen och i fysiska aktiviteter, och parallellt med detta ser vi att förekomsten av övervikt hos barn och vuxna ökar i hela världen, säger Pernilla Garmy som forskar på dessa ämnen vid Högskolan Kristianstad.

Seminariet är öppet för allmänheten och vänder sig till dig som är intresserad av vad skärmtiden egentligen gör med barn och ungdomar. Kanske har du själv mycket skärmtid eller är förälder till någon som har?

Onsdag 13 mars kl 18.00–19.00
Högskolan Kristianstad, Glashuset hus 7
Fri entré

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>