Hem TEKNIK Smart Eye erhåller design win från andra kinesiska OEM:en

Smart Eye erhåller design win från andra kinesiska OEM:en

Publicerat av: Redaktionen

Smart Eye AB (Nasdaq: SEYE), marknadsledande inom Driver Monitoring Systems, har erhållit en ny design wins från ytterligare en kinesisk OEM-kund.

Smart Eye erhåller design win från andra kinesiska OEM:en 2

Martin Krantz, VD på Smart Eye

De beräknade intäkterna för ordern är 50 MSEK, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. Företaget har nu erhållit totalt 57 design wins.

Smart Eye kommer leverera andra generationens DMS-teknik till en framstående kinesisk OEM, den andra i ordningen för Smart Eye. Bilmodellerna som inkluderar Smart Eyes programvara har en planerad SOP 2021.

Smart Eyes DMS-programvara inkluderar en AI-funktion för bilar i syfte att öka förarens säkerhet, men kan även användas i underhållningssyften. Systemet består av eyetracking och Face ID som används för att förhindra distraktion eller ouppmärksamhet hos föraren.

”Som en global leverantör av DMS och AI-teknik i bilar har vi arbetat hårt för att säkra fotfästet på den viktiga kinesiska marknaden, den största i världen. Denna andra design win är ett avgörande steg mot vårt mål. Det var en tuff konkurrensprocess där Smart Eyes beprövade kapacitet av säkerhetsnivåer inom driver monitoring, i kombination med en solid kvalitet och hög funktionsnivå som slutligen utgjorde de avgörande faktorerna. Den kinesiska marknaden förväntas växa i ökande takt, liksom resten av den globala marknaden. I slutändan handlar det om att hålla fler och fler förare säkra och vårt Smart Eye-team i Kina har gjort ett bra jobb för att säkerställa just detta, säger Martin Krantz, VD på Smart Eye.

Smart Eye har samarbetat med en stor Tier 1-leverantör för att säkra ordern och hittills har Smart Eye fått 57 designvinster från tio OEM-tillverkare inom bilindustrin, vilket gör företaget till marknadsledande inom DMS-teknik. Det totala potentiella värdet för Smart Eyes design wins överstiger 1,5 miljarder SEK. Sex bilmodeller med Smart Eyes-teknik har lanserats på marknaden.

Definitioner:
OEM: Original Equipment Manufacturer (biltillverkare)
Designvinst: order för en bilmodell
SOP: Start of Production (produktionsstart)
DMS: Driver Monitoring System

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>