Hem NYHETER SmiLes nya inkubatorbolag Preactly lanserar sin första digitala tjänst

SmiLes nya inkubatorbolag Preactly lanserar sin första digitala tjänst

Publicerat av: Redaktionen

I förra veckan släppte Karlstadsbaserade healthtech-bolaget Preactly en betaversion av sitt digitala hälsoledningsverktyg.

SmiLes nya inkubatorbolag Preactly lanserar sin första digitala tjänst 2

Jeanette Köster, vd för Preactly

Det ska kunna hjälpa organisationer och medarbetare att få insikter om vad som påverkar hälsoläget och agera tidigt för att motverka ohälsa på jobbet. Bolaget har också precis fått medel från Vinnovas Innovativa startups steg ett.

Värmländska Preactly har ingen naturlig inkubator nära med specifik fokus och kompetens inom hälsoområdet, utan medgrundare och vd Jeanette Köster valde att söka till SmiLe. Detta för att få finnas i ett stort life science-sammanhang och ta del av SmiLes kontaktnät av experter och andra verksamma inom branschen. Preactly är nu ett virtuellt bolag till inkubatorn och kommer att vara på SmiLe någon gång per månad i samband med viktiga aktiviteter i inkubatorprogrammet eller communityn.

– Vi letade efter de bästa inkubatorerna inom hälsa och blev mycket glada när Preactly blev antaget till SmiLe. Det innebär värdefull tillgång till hela det erbjudande och nätverk som SmiLe har.

– SmiLes mission “bringing health to the world through team spirit, passion and purpose” ligger helt i linje med vad Preactly vill uppnå. Det är väldigt viktigt att få rätt stöd och hjälp med strategin tidigt i affärsutvecklingsprocessen, hur man ska tänka från början för att skala upp och kunna göra det snabbt, säger Jeanette Köster.

Preactly startade sin verksamhet i våras med egna mjukvaruutvecklare som nu har tagit fram bolagets första tjänst – rörande arbetsmiljö – av det digitala hälsoledningsverktyget.

Där kan Preactlys kunders medarbetare få omedelbar individuell återkoppling från undersökningen och ranka hur olika faktorer är viktiga att förbättra  efter hur de själva upplever sin arbetsmiljö.

– Vi vill helt förändra synen på hur medarbetarundersökningar borde göras, den kan skapa så mycket mer värde. I vårt verktyg får medarbetarna direkt en återkoppling att fundera på och måste sedan göra aktiva val: är de nöjda eller vill de förändra något. De får  också  en guidning till hur de kan påverka situationen. Också chefen får en sammanställning och kan göra de åtgärder som betyder mest för att medarbetarna ska kunna behålla eller få en bra hälsa, säger Jeanette Köster, vd för Preactly.

En andra tjänst som handlar om livsstil som exempelvis fysisk aktivitet ska släppas senare och bolaget planerar också för en tredje tjänst.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Preactly som medlem i SmiLe Incubator. De arbetar med att främja god hälsa och förebygga sjukdom vilket är extra spännande – det allra bästa är ju om vi inte alls blir sjuka. Bolaget passar perfekt in bland våra övriga inkubatorbolag som spänner ifrån e-hälsa till diagnostik och medicinteknik över prebiotika och probiotika till utveckling av läkemedel. Preactly har ett starkt team och det ska bli jätteroligt att få stötta deras utveckling, säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>