Hem NYHETERIT-LÖSNING Snowflake erbjuder gratis COVID-19-data genom Starschema

Snowflake erbjuder gratis COVID-19-data genom Starschema

Publicerat av: Redaktionen

Corona-pandemin sticker ut på många sätt. Utbrottet spred sig ovanligt snabbt världen över och har resulterat i åtgärder som är helt unika i modern tid.

Snowflake erbjuder gratis COVID-19-data genom Starschema 3Jämfört med för bara ett par år sedan så har vi idag tillgång till enorma mängder information kopplat till viruset. COVID-19 har kallats den mest visualiserade pandemin någonsin och för företag kan rätt data i rätt kontext bidra till att man fattar beslut nu som kan löna sig i framtiden. För att hjälpa aktörer inom både privat och offentlig sektor erbjuder nu Snowflake kostnadsfri tillgång till data relaterat till virusutbrottet i sin plattform.

Under den rådande pandemin är stora mängder information och grafer något många av oss konsumerar dagligen. Aldrig tidigare har vi haft tillgång till så mycket data och används den i rätt kontext kan den hjälpa oss att fatta strategiska, datadrivna beslut. Cloud data-plattformen Snowflake erbjuder nu Starschemas kostnadsfria publika data kring insjuknade och avlidna till följd av COVID-19 på sin marknadsplats Snowflake Data Exchange. Datan ska hjälpa organisationer att kunna utvärdera beredskapsplaner och fatta rätt beslut i realtid.

– Snowflakes cloud data-plattform använder Starschema för att samla ihop den epidemiologiska datan från olika källor till en övergripande “single-source-of-truth”. Samtidigt berikas och kompletteras den datan med relevant information kring exempelvis befolkningstäthet och geolokalisering, säger Philip Stenholm, Regional Director i Stockholm på Snowflake.

Datan från Starschema kommer också utan de utmaningar man vanligtvis kopplar till rensning och förberedelse av data. Datakonsumenter inom både privat och offentlig sektor kommer att kunna ta del av datan på ett användarvänligt och analytics-redo sätt så att de snabbt kan bygga nya modeller och applikationer.

Vill du veta mer om Data Sharing? Ladda ned Snowflakes e-bok ”Data Sharing for dummies” här

Kan användas av både privat och offentlig sektor

Plattformen är säker och tillåter Starschema att sömlöst kunna dela data relaterad till COVID-19 med organisationer och företag i nära realtid. Regeringar och vårdinstanser får möjlighet att fatta informerade beslut kring beredskapsplaner och inom den privata sektorn kan företag använda datan till att stödja affärsberedskap och för att analysera möjliga svaga punkter i sina försörjningskedjor.

– I takt med att pandemin fortlöper så kan vi förvänta oss att data kommer att spela en allt större roll inom både den privata och offentliga sektorn. Det är viktigt att organisationer har tillgång till korrekt data i nära realtid när allt rör sig så snabbt som det gör. Vi är väldigt glada att plattformens arkitektur är unikt positionerad för att hjälpa till att demokratisera åtkomsten till Starschemas data i dessa tider, avslutar Matt Glickman, Head of Data Exhange på Snowflake.

Begär access till Starschemas kostnadsfria, publika COVID-19-data i Snowflake Data Exhange här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>