Sodexos vd lyfter miljöfrågor i internationellt klimatmöte
Hem LIVSSTIL Sodexos vd Peter Mellin lyfter miljöfrågor i internationellt klimatmöte

Sodexos vd Peter Mellin lyfter miljöfrågor i internationellt klimatmöte

Publicerat av: Redaktionen

Servicebolaget Sodexos vd Peter Mellin är inbjuden att diskutera hållbara måltidslösningar på det toppmöte som arrangeras av Stockholms stad och Världsnaturfonden WWF i anslutning till den internationella FN-konferensen Stockholm+50.

”Det känns ärofyllt att få vara med att prata om lösningar i en av världens viktigaste hållbarhetsfrågor.
Jag kommer lyfta fram konkreta framsteg som Sodexo redan gjort, men också diskutera vad vi tillsammans måste göra för att nå klimatmålen.

Det krävs en omställning av matkulturen i Sverige och många andra länder, hur gör man den?”, säger Peter Mellin, vd Sodexo AB.

Evenemanget är en del av ”Appetites for Change”, en endagskonferens med fokus på övergången till hållbar konsumtion och produktion inom livsmedel och måltider. Evenemanget är ett hybridmöte och arrangeras av Stockholms stad, WWF:s Food Practice i samarbete med One Planet Network, WWF Sverige och associerade partners.

Paneldiskussionerna hålls idag den första juni och medverkar gör borgmästare från ett dussintal internationella städer samt företagsledare från världsledande bolag i olika branscher. Bland deltagarna finns också Johan Rockström som leder ett av världens ledande centrum för klimat- och hållbarhetsforskning.

Sodexos vd lyfter miljöfrågor i internationellt klimatmöteStockholm+50 är ett FN-möte som äger rum på Stockholmsmässan den 2-3 juni 2022. I år är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens, Stockholmskonferensen 1972, ägde rum. Stockholm+50 ska bidra till att öka takten i omställningen mot en mer hållbar framtid och samla det internationella samfundet bakom stärkt samarbete och handling. Det är ett högnivåmöte dit alla FN:s medlemsländer bjudits in.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>