Kungsbacka kommun förenklar spontanidrott med Piffl
Hem LIVSSTIL Kungsbacka kommun förenklar nu spontanidrott med Piffl

Kungsbacka kommun förenklar nu spontanidrott med Piffl

Publicerat av: Redaktionen

I veckan fick Kungsbacka kommun sina första aktivitetsboxar från Piffl.

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel- och sportutrustning direkt vid städers aktivitetsytor och näridrottsplatser.

 Genom att tillgängliggöra utrustning direkt på plats vill Piffl förenkla rörelse och ge människor fler möjligheter att testa nya spännande aktiviteter utan att behöva äga eller köpa någon utrustning.

Spikeball, slackline, möllky, mega-jenga och speedminton är exempel på aktiviteter som kan finnas i aktivitetsboxarna utöver klassiker som fotboll, frisbee, kubb, basket och boule.

Kungsbackas invånare och besökare får tillgång till aktivitetsboxarna och dess utrustning genom att ladda ner Piffls app gratis i App Store eller Google Play. Kostnaden för att hyra aktiviteter är sedan 10 kronor i timmen.

Kungsbacka kommun förenklar spontanidrott med PifflAktivitetsboxarna är placerade vid Kungsbackaskogen och Idrottsparken som är två populära aktivitetsområden för både vuxna och barn. Kungsbackaskogen är ett skogs-, aktivitets- och rekreationsområde där det bland annat finns en discgolfbana och en stor gräsyta för bollspel och andra aktiviteter. Idrottsparken ligger i anslutning till Kungsbackas ishall och erbjuder flera olika aktiviteter med skatepark, utegym, hinderbana och en stor aktivitetsyta.

– Vi är väldigt glada över att Kungsbacka kommun satsar på spontanidrotten genom att ge tillgång till utrustning direkt på plats. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera Kungsbackas alla invånare och besökare till mer lek, spel och aktivitet i den offentliga utemiljön, säger William Nimbs, en av Piffls grundare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>