Svensk patenterad innovation revolutionerar hudvården för aknebenägen hud
Hem MEDICINTEKNIK Svensk patenterad innovation revolutionerar hudvården för att vårda aknebenägen hud

Svensk patenterad innovation revolutionerar hudvården för att vårda aknebenägen hud

Publicerat av: Redaktionen

Svenska medicinteknikbolaget Biocool har utvecklat ett helt nytt sätt att vårda aknebenägen hud.

BIOpH Acne prone verkar genom att ta bort det som inte ska vara på huden och ge den bästa förutsättningar att reparera sig själv.

Genomförda studier visar mycket goda resultat. Behandlingen baseras på svensk forskning och utveckling och är ett granulat som aktiveras när det blandas med vatten.

BIOpH Acne prone bygger på samma princip som Biocools medicintekniska produkter som behandlar andra hudåkommor, såsom psoriasis och athlete’s foot.

Huden är kroppens största organ och vår viktigaste försvarslinje mot infektioner. De flesta drabbas någon gång av akne. För många försämrar det livskvaliteten. BIOpH Acne prone är en svenskproducerad produkt som aktiveras i vatten. Den aktiva lösningen baddas på huden för effektiv och skonsam djuprengöring och exfoliering vilket ger huden bästa förutsättningar att reparera sig själv. Vid behandlingen avlägsnas även döda hudceller och huden får lyster.

– Akne innebär inte bara fysiska besvär, utan påverkar även det psykiska måendet och det sociala livet för många. Vi brinner för att så många som möjligt ska få hjälp av BIOpH Acne prone och vi planerar även att ta vår svenska patenterade innovation ut i världen, säger Petra von Rohr, VD för Biocool som ligger bakom innovationen.

Akne är ett vanligt problem och flickor får ofta akne tidigare än pojkar eftersom de kommer i puberteten vid lägre ålder. En del har mycket besvärlig akne och många kvinnor kan fortsätta att få akne före och under mens långt upp i vuxen ålder.

Svensk patenterad innovation revolutionerar hudvården för aknebenägen hud

Petra von Rohr

– Som hudläkare möter jag många patienter med akne. Jag ser BIOpH Acne prone som ett självklart första steg i behandlingen. För många kan den innebära att de slipper antibiotika och andra starka läkemedel som alltid medför risk för biverkningar. Produkten är bevisat effektiv samtidigt som den är skonsam mot huden, säger Anne Wetter dermatolog på Inskinity, och hudläkare med över 20 års erfarenhet av dermatologiska behandlingar.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>