Svenskt företag patenterar teknik för e-kliniker i Indien
Hem NYHETERE-HÄLSA Svenskt företag patenterar teknik för e-kliniker i Indien

Svenskt företag patenterar teknik för e-kliniker i Indien

Publicerat av: Redaktionen

Ashutosh Tiwari, bosatt i Linköping, är en IT-entreprenör och teknokrat inom smarta system och teknologier.

Svenskt företag patenterar teknik för e-kliniker i Indien 2Nu har hans företag VBRI Group patenterat en teknik som rör e-kliniker i Indien, där genomförs nu tredje fasens fälttester. E-klinikerna ska ge människor på den indiska landsbygden tillgång till läkare och medicinsk hjälp dygnet runt via smartphone. I Indien ligger läkartätheten på en läkare per 11 000 personer. Enligt WHO bör ration ligga på 1:1000.

– Smartphone-användningen har exploderat i Indien de senaste åren, det gör att det nu är möjligt att utveckla och nå folk med tjänster som dessa. Behovet av enklare medicinsk hjälp som kan skötas online är enormt stort på landsbygden. Detta kommer rädda många liv, säger Dr Ashutosh Tiwari, grundare VBRI Group och IAAM.

Dr Ashutosh Tiwari är en ung entreprenör med fokus på kommersialisering av translationell forskning. Ett särskilt fokus läggs på innovation och teknologi kring smarta enheter, för att hantera utmaningar som finns inom olika områden. Sjukvård, säkerhet, energiförsörjning och miljöproblem är några av dessa som kan hanteras bättre med hjälp av artificiell intelligens och smarta strategier. Ashutosh är väldigt hängiven vad gäller att bygga smart infrastruktur för landsbygden, för att lösa dagliga problem men också att bidra till mer hållbara livsstilar genom teknologibaserade koncept. Med mottot att tillföra innovativa och tekniska lösningar för att stärka samhället, skapade Ashutosh företaget VBRI Group och den ideella organisationen IAAM (International Association of Advanced Materials).
– Jag drivs av att utveckla tjänster som kan göra det bättre för hela mänskligheten, och det här projektet med e-kliniker, som hjälper människor på den indiska landsbygden att enklare kunna få medicinsk hjälp, är ett exempel på detta. Det kommer att förbättra livet för miljoner människor, säger Ashutosh Tiwari.

VBRI Group fokuserar på innovation och forskning inom teknik- och hälsosektorn. IAAM bidrar med forskning och utbildningsforum inom materialforskningens framsteg och globala utveckling. Genom ”Knowledge Experience at Sea”,erbjuder IAAM en internationell tvärvetenskaplig plattform för studenter, forskare och yrkesverksamma från akademin och industrin. Den 24–27 mars anordnas deras nästa kongress, The Silver Jubilee Assembly, ombord på Viking Lines M/S Mariella mellan Stockholm och Helsingfors. Under kongressen kommer ny forskning presenteras och innovationer inom avancerade funktionella material, spektroskopi, elektrokemi men också inom viktiga områden som bärbara IOT:s (Internet of Things), mikrobatterier och nanofilter för vattenrening.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>